2020-01-31 13:26:12

SAJAM POSLOVA U TURIZMU

Učenici 3. T i 3. V razreda posjetili su Sajam poslova u turizmu koji se održao u srijedu 22. siječnja 2020. na Zagrebačkom velesajmu. U pratnji učenika bio je psiholog Devid Kos iz HZZ-a i nastavnice Nevenke Bosilj i Biserka Zajec.

Ovaj sajam omogućio je učenicima priliku da se upoznaju s ponudama na tržištu rada u području turizma. Učenici su prisustvovali radionici na kojoj su se predstavile slijedeće hotelske kuće : Plava laguna, Bluesun, Valamar i Maistre. Nakon toga su posjetili štandove gdje su poslodavci izlagali slobodna radna mjesta sukladno obrazovnim programima učenika škole.

Radionica se sastojala od četiri teme:

Stručno usavršavanje i mogućnosti razvoja u Plavoj laguni Moja prva sezona – iskustva rada u turizmu i na sezoni unutar Bluesuna Jedan dan u Valamarovom objektu Moć prvog dojma – Interaktivna radionica Maistre

Poslodavci iz hotelskih kuća s Jadrana nudili su slobodna radna mjesta na štandovima. Radna mjesta su uključivala razno hotelsko osoblje.  Također su bili prisutni i ostali poslodavci iz djelatnosti turizma – trgovina, športsko-rekreativne i zabavne aktivnosti i animacijske kuće.  Učenici su se mogli prijaviti poslodavcima tako što su im predali životopise ili pak popunili upitnike poslodavaca.

Učenici 3. T i 3. V razreda u pratnji nastavnica Nevenke Bosilj i Biserke Zajec

Predstavljanje hotelske kuće Plava laguna

Predstavljanje hotelske kuće Bluesun

Štandovi poslodavaca

 


Gospodarska škola Varaždin