2019-12-18 11:38:00

„POSTANI I TI ČLAN ETWINNING ZAJEDNICE!“ - ETWINNING DOGAĐAJ NA NAŠOJ ŠKOLI

Kako bi potaknuli učenike i nastavnike da se čim više uključuju u eTwinning projekte i postanu iskusni eTwinneri, 12. prosinca 2019. naša škola je organizirala eTwinning događaj pod nazivom „POSTANI I TI ČLAN ETWINNING ZAJEDNICE!“. Nastavnici Gospodarske škole Varaždin predstavili su tri provedena eTwinning projekta i najavili dva nova eTwinning projekta. eTwinning događaju je prisustvovalo pedesetak učenika (dva predstavnika iz svakog razreda) i dvanaest nastavnika.

12. prosinca 2019. u 12.30 sati nastavnici naše škole koji već imaju iskustva u provedbi eTwinning projekata predstavili su nastavnicima i učenicima tri provedena projekta.

Na početku događaja Jasminka Kelemen, nastavnica informatike održala je kratko predavanje o sigurnosti u mrežnom okruženju gdje je naglasila koje su opasnosti na internetu i kako se zaštiti od njih.

Nakon toga je prof. geografije Marko Godinić predstavio eTwinning i Erasmus + projekt „HERE Map Makers“ u sklopu kojeg su učenici izrađivali digitalne geografske karte lokalnog područja.

Renata Mađarić, prof. engleskog i španjolskog jezika, predstavila je eTwinning i Erasmus + projekt pod nazivom „Atrévete a emprender“ kojem je glavna tema bila poduzetništvo. Prof. Mađarić ujedno je i najavila novi eTwinning projekt pod nazivom “Mantenemos puentes“  koji će se provoditi u školskoj godini 2019./2020.

Biserka Zajec, prof. engleskog i francuskoj jezika, predstavila je eTwinning projekt pod nazivom „Visit and Taste“ koji se bavio turizmom i gastronomijom. Također je najavila i predstavila  novi eTwinning projekt „Sound Body Sound Mind Safe Future“ koji se provodi ove školske godine a kojem je tema prevencija ovisnosti i promicanje sporta.

Na kraju su svi učenici i nastavnici bili pozvani da se priključe  novim eTwinning projektima te su svi zainteresirani imali prilike odmah se prijaviti projektnim koordinatoricama i uključiti se u nove projekte.

Jasminka Kelemen, prof. informatike i eTwinning projektni koordinatori

Marko Godinić, prof., Biserka Zajec, prof. i Renata Mađarić, prof.

eTwinning događaju je prisustvovalo 50 učenika (2 predstavnika iz svakog razreda)

 

Prof. Jasminka Kelemen održala je             Prof. Renata Mađarić predstavila je 

predavanje o sigurnosti na internetu           eTwinning projekt

                                                                    „Atrévete a emprender“

Prof. Marko Godinić predstavio je eTwinning projekt „HERE Map Makers

Prof. Biserka Zajec predstavila je eTwinning projekt „Visit and Taste“

Biserka Zajec, prof.


Gospodarska škola Varaždin