2019-12-03 10:29:25

Dani hrvatskog kulinarstva

Hrvatski kuharski savez organizira je 13. Izdanje Dani hrvatskog  kulinarstva , najznačajnije  manifestacije kulinarske struke  u Hrvatskoj, koja okuplja  kuhare i slastičare s područja  RH

Dani  Hrvatskog kulinarstva održavaju se pod visokim pokroviteljstvom Predsjednice Republike Hrvatske , gđe, Kolinde Grabar Kitarović  i Ministarstva Turizma  u trajanju od 18- 22. Studenog  u hotelu Minerva  u Varaždinskim Toplicama . Cilj manifestacije  je popularizacija kuharske i slastičarske struke , poticanje  interesa  za deficitarna zanimanja , podizanje kvalitete  ugostiteljskih objekata  u Hrvatskoj , svekolika  afirmacija kuharske i slastičarske  struke  i promocija kulinarskih majstora  te hrvatskih namirnica i jela  hrvatske kulinarske baštine.

18. i 19. Studenog se održalo tradicionalno natjecanje  učenika završnih razreda  srednjih strukovnih škola  Kamelija kup  koji se školuju  za zanimanje kuhar / slastičar

Na natjecanju  su sudjelovali  Karlo Štorga i Lorena Šoš 3v, mentor Mirjana Habek. Učenici su osvojili 4 mjesto.

Čestitamo učenicima na postignutim rezultatima.


Gospodarska škola Varaždin