2017-12-17 17:49:00

ERASMUS+ program Suradnja za inovacije i razmjenu dobre prakse

20. studenog 2017. godine u prostorijama Hotela Antunović u Zagrebu održan je prvi transnacionalni sastanak međunarodnog projekta HERE Map Makers koji se provodi u sklopu ERASMUS+ programa Suradnja za inovacije i razmjenu dobre prakse. Nositelj projekta je Srednja škola Ivanec, a osim naše škole, partneri na projektu su i Geodetska škola Zagreb, Srednja gradbena, geodetska in okoljevarstvena šola Ljubljana, Slovenija, IES Sefarad, Toledo, Španjolska, Liceo Scientifico e Linguistico "O. Tedone", Ruvo di Puglia, Italija, Liceo Przymierza Rodzin, Varšava, Poljska te HERE International BV – Glavna podružnica Zagreb – jedna od vodećih svjetskih tvrtki za izradu digitalnih karata. Vrijednost projekta, koji traje od 1.10.2017. do 31.5.2019. iznosi 104.910,00 €, a glavni cilj mu je razvoj digitalnih kompetencija i vještina kod učenika.

Idući dan, 21. studenog, u istim je prostorijama održana i konferencija za medije i zainteresiranu javnost na kojoj su mr.sc. Lidija Kozina, ravnateljica Srednje škole Ivanec i glavna koordinatorica projekta te Ante Sladojević, predstavnik HERE BV International iz Zagreba predstavili glavne odrednice i aktivnosti projekta.

Također, od 21. do 24. studenog u prostorijama Geodetske škole Zagreb održana je i edukacija za 14 nastavnika iz svih škola partnera, na kojoj su predstavnici tvrtke HERE BV International održali niz predavanja i radionica vezanih uz izradu digitalnih geografskih karata uz pomoć alata HERE Map Creator. Stečena znanja o prikupljanju, vizualizaciji i analizi prostornih podataka i procesa nastavnici će prenijeti na učenike u svojim školama, koji će zatim sredinom 2018. godine sudjelovati na ljetnom kampu u Zagrebu, gdje će, uz daljnju pomoć nastavnika i predstavnika tvrtke HERE BV International, dodatno usavršiti svoja znanja i vještine u izradi digitalnih geografskih karata uz pomoć alata HERE Map Creator. Nakon toga učenici će biti osposobljeni samostalno izraditi geografske karte svog lokalnog područja s naglaskom na određene sadržaje u prostoru (turističke, kulturne i sl.), na čemu će biti naglasak u završnoj fazi projekta.

Nastavnici geografije naše škole Marko Godinić i Mirela Turk i predstavnik HERE International BV – Glavna podružnica Zagreb, Ante Sladojević


Gospodarska škola Varaždin