2017-10-17 10:39:46

Županijska smotra Dani kruha

Dani kruha – dani zahvalnosti za plodove zemlje, obilježavaju se svake godine tijekom listopada u dječjim vrtićima, osnovnim i srednjim školama, učeničkim domovima te ustanovama za odgoj i obrazovanje djece s teškoćama u razvoju.

Dani kruha – dani zahvalnosti za plodove zemlje, obilježavaju se svake godine tijekom listopada u dječjim vrtićima, osnovnim i srednjim školama, učeničkim domovima te ustanovama za odgoj i obrazovanje djece s teškoćama u razvoju. Ove godine Dani kruha obilježeni su u subotu, 14. listopada.

Varaždinska županija već tradicionalno organizira Županijsku smotru Dana kruha gdje se na jednom mjestu prikazuje bogatstvo proizvoda i plodova koje marljivi učenici uz pomoć svojih nastavnika pripremaju za taj dan. Smotra se održava u suradnji sa Varaždinskom biskupijom.

Cilj ove manifestacije je mladima približiti blagovanje kruha, ali i prednosti ekološke poljoprivrede i ono možda najvažnije, upoznavanje s narodnim običajima varaždinskog kraja.

Domaćin ovogodišnje smotre bila je Osnovna škola Šemovec koja je pripremila i prigodan program.

PROGRAM:

8:00 – 8:30 Okupljanje uzvanika

8:30 – 8:45 Formiranje svečane povorke ispred Županijske palače

8:45 – 9:00 Zajednički odlazak sudionika smotre do Varaždinske katedrale

9:00 – 10:00 Sveta misa zahvalnica

10:00 – 10:15 Povratak svečane povorke na Franjevački trg

10:15 – 10:45 Svečanost otvaranja ispred Županijske palače

10:45 – 12:30 Rad Prosudbenog povjerenstva

 

Na smotri sudjelovali su učenici 3. V i 4. O razreda s nastavnicima N. Bosilj, M. Habek, Š. Vugrinec i Ž. Bačan.

Na svečanom otvorenju bili su i predsjednik Županijske skupštine Alen Runac i načelnik Općine Trnovec Bartolovečki Zvonko Šamec.  Na kraju su podijeljene i zahvalnice sudionicima smotre.


Gospodarska škola Varaždin