2016-12-09 15:09:32 Europski tjedan strukovnog obrazovanja (European vet week) obilježen u Gospodarskoj školi Varaždin Sa ciljem ukazivanja na važnost strukovnog obrazovanja i osposobljavanja, Europska komisija, u suradnji s Europskim centrom za razvoj strukovnog obrazovanja (CEDEFOP) i Europskom zakladom za stručnu izobrazbu (European Training Foundation), organizirala je Europski tjedan vještina stečenih u strukovnom obrazovanju i osposobljavanju od 5. do 9. prosinca. o.g. Tako se i Gospodarska škola Varaždin, a i Republika Hrvatska po prvi put uključila u obilježavanje. Tijekom tjedna učenicima se promoviralo strukovno obrazovanje kao prvi izbor u obrazovanju te predstavila pozitivna iskustva i mogućnosti u sklopu istog. Cilj je bio inspirirati i potaknuti sve na otkrivanje i upotrebu vlastitog talenta kroz visokokvalitetne programe strukovnog obrazovanja i osposobljavanja, koji su odskočna „daska“ za uspješne karijere. Gospodarska škola Varaždin uključila se u navedeno događanje s dvije aktivnosti i to:
U prvom dijelu predavanja predstavio je tvrtku – razvoj poslovanja, misiju, viziju te asortiman, a u drugom dijelu govorio je o osobinama uspješnog poduzetnika, te kako planirati uspješnu karijeru. 2. Radionica „Tradicijske namirnice na moderan način“- radionica koju je održao kuhar iz hotela Turist Marin Sambolek, bivši učenik Gospodarske škole Varaždin i direktor Damir Crleni. Sudjelovalo je 35 učenika 1.,2.,3. razreda obrazovnih smjerova: kuhar i hotelijersko turistički komercijalist. Jela koja su se pripremala pod budnim okom Marina Samboleka u kuhinjskom praktikumu Gospodarske škole su: -Salata Varaždin u košarici od parmezana - Vabučin od bučinih koštica sa pogačicama od čvaraka -Salata od varaždinskog kiselog zelja sa grožđicama,narančom i grožđem -Hazburška juha -Rolada od purećih prsa sa mlincima -Goveđi file patačić sa savitkom od heljde -Mlinci na varaždinski -Pisanica zakmardi sa kukuruznim žgancima -Kukuruzna zljevka sa umakom od šumskog voća Pripremljena jela smo prezentirali i izdali na moderan način, te smo potaknuli zainteresiranost učenika za Hrvatsku tradicijsku kuhinju.
|
Gospodarska škola Varaždin |