preskoči na sadržaj

Gospodarska škola Varaždin

 > NASLOVNICA
VIJESTI I DOGAĐAJI

Obilježavanje Međunarodnog dana tolerancije

Autor: Vjekoslav Mauriček, 19. 11. 2018.

Svake godine 16. studenog, međunarodna zajednica slavi Međunarodni dan tolerancije s aktivnostima koje se odnose na obrazovne institucije i širu javnost, a obilježava se od 1996. godine. Učenici Gospodarske škole Varaždin obilježili su taj dan u petak, 16. studenoga 2018. godine u školskoj knjižnici prigodnom interaktivnom prezentacijom i filmovima koji su pobliže prikazali što to znači tolerancija. Cijeli događaj održao se na engleskom jeziku te su učenici aktivno sudjelovali u prezentaciji. Na kraju prezentacije, na pitanje koliko su učenici zaista tolerantni prema drugima, vidjela se tek pokoja ruka u zraku te je većina učenika priznala da nisu u svakoj situaciji potpuno tolerantni.

 

„Često dolazimo u situacije u kojima nam je teško tolerirati neku osobu, ali u tom trenutku trebamo se suzdržati i shvatiti da svatko onim što govori zapravo priča svoju istinu,“ rekla nam je učenica Lara Benković, jedna od voditeljica prezentacije.
 „Ljudi su prirodno različiti; samo tolerancija može osigurati opstanak mješovite zajednice u svim regijama svijeta“ za kraj je objasnila Marta Vuković, koja je uz Laru upoznala učenike s pojmom tolerancije.
Gospodarska škola i Prva gimnazija Varaždin su jedine škole iz Varaždinske županije udružene u ASPNet mrežu. Gospodarska škola primljena je u studenom 2018. godine. UNESCO ASPNet mreža udruženih škola pokrenuta je 1953. godine s ciljem promicanja načela UNESCO-a, unaprjeđivanja mira i međunarodne suradnje promicanjem obrazovanja, znanosti i kulture u školama. Povezane škole za cilj imaju ispuniti tu misiju kroz pedagoške inovacije, poboljšanjem procesa učenja i međunarodne suradnje. One doprinose implementaciji ciljeva Obrazovanja za sve, a posebno unaprjeđivanja kvalitete obrazovanja.
„Uključivanje u UNESCO ASPNet mrežu škola omogućava nam umrežavanje sa školama širom svijeta i pokazuje da se mi u našoj školi, svojim radom i angažmanom, zalažemo za vrijednosti koje promiče UNESCO, a to su između ostalog nenasilje i tolerancija“ komentirala je profesorica Alma Delija, ujedno i ASPNet koordinatorica te mentor ovog projekta u Gospodarskoj školi Varaždin.
 
Kalendar
« Prosinac 2018 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
26 27 28 29 30 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6
Prikazani događaji

 
DRŽAVNA MATURA
 
KAMO NA FAKS?

 
HOSPITALITY NETWORK

 
Projekt CRISS

 
TALENT SHOW

 
Korisni linkovi
 
Anketa
Sudjelujem u projektu Tulum s(l)ova? 
VANJSKI LINKOVI

 

 
 > NASLOVNICA
CMS za škole logo
Gospodarska škola Varaždin / Božene Plazzeriano 4, HR-42000 Varaždin / ss-gospodarska-vz.skole.hr / gospodarska@ss-gospodarska-vz.skole.hr
preskoči na navigaciju