preskoči na sadržaj

Gospodarska škola Varaždin

 > NASLOVNICA
VIJESTI I DOGAĐAJI

Autor: Vjekoslav Mauriček, 9. 10. 2018.

Obilježili smo 12. Tjedan cjeloživotnog učenja

od 1. listopada do 7. listopada u Gospodarskoj školi Varaždin obilježili smo 12. Tjedan cjeloživotnog učenja

Dana 2. listopada 2018. godine od 15 sati u kuharskom praktikumu škole održana je Motivacijska radionica za kuhare i slastičare. Cilj motivacijske radionice je bio motivirati potencijalne polaznike (osobe starije od 34 godine sa završenom najmanje trogodišnjom srednjom školom, a nezaposlene dulje od godinu dana) za upis u postupak prekvalifikacije za zanimanje kuhar ili slastičar koja se provodi po projektu Prekvalifikacijom do posla. Radionicu su provela tri kuhara iz Restorana "Bedem" Varaždin koji su pripremali tri slijeda jela. Radionica je zajednička aktivnost Zavod za zapošljavanje kao partnera na projektu i Gospodarske škole Varaždin.

Dana 3. listopada 2018. godine od 13 sati prof. Vanja Perši održala je radionicu „Izrada uporabnih predmeta od iskorištenih vrećica za jednokratnu uporabu“. Radionica je dio globalnog trenda i pokazuje samo jedan od načina kako se plastični otpad može reciklirati i kako možemo pomoći očuvanju okoliša. Učenici kupujući užinu vrećice (čiste) bacaju, pa su im postavljene kutije u koje ih odlažu, a na radionici su se one ponovo koristile kao materijal za izradu novih predmeta za višekratnu uporabu.

U holu škole učenici, njihovi roditelji i polaznici obrazovanja odraslih mogli su  pogledati pano "12. Tjedan cjeloživotnog učenja" i prezentaciju "Obrazovanje odraslih u Gospodarskoj školi Varaždin".