preskoči na sadržaj

Gospodarska škola Varaždin

 > NASLOVNICA
VIJESTI I DOGAĐAJI

30. godišnja konferencija udruženja hotelijerskih i turističkih škola Europe AEHT

Autor: Vjekoslav Mauriček, 30. 11. 2017.

 

U razdoblju od 13. do 17. studenog 2017. Gospodarska škola Varaždin sudjelovala je na 30.  godišnjoj konferenciji  udruženja hotelijerskih i turističkih škola Europe AEHT-e (Associationofeuropean hotel andtourismschools) koja se ove godine održala o Belgiji u gradu Ostendu.

 

Udruženje hotelijerskih i turističkih škola Europe (AEHT) okuplja četiristotinjak škola iz 32 europske zemlje s ciljem upoznavanja različitih kultura, razmjene ideja, širenjem poznanstava i jačanje veza između zemalja. U sklopu konferencije održavaju se i natjecanja u ugostiteljskim i hotelijersko-turističkim disciplinama, ukupno u 10 kategorija te radionice i demonstracije. Ove godine na susretu sudjelovale su 24 države članice AEHT-e.

Na ovogodišnjem natjecanju u Belgiji predstavnica naše škole bila je Leonarda Vupora, učenica 3.h razreda smjera hotelijersko turistički tehničar koja se sa natjecala u disciplini Prijamni odjel, a mentorica za struku bila joj je Željka Bačan, dipl.oec., prof. ekonomske skupine predmeta dok joj je mentorica za engleski jezik bila Irena Ipša, prof. engleskog jezika.

AEHT nastoji poticati timski rad pa se učenici u svim disciplinama natječu ekipno, tj. s jednim ili dva člana iz neke od europskih zemalja, a jezik sporazumijevanja je engleski. Leonarda je dobila partnericu iz Nizozemske s kojom je najprije rješavala pismeni test općeg poznavanja rada Prijemnog odjela i rješavanja problemskih situacija, a zatim su imali zajednički nastup pred komisijom. Učenicima je ovo bila izvanredna prilika za uspoređivanje i drugačiji pogled na zanimanja u ugostiteljstvu i hotelijerstvu, koja su vrlo cijenjena u Europi i nude mnoge oblike napredovanja u struci.

Sudjelovanje nam je omogućilo razmjenu iskustava, stjecanje novih suradnika i bolje upoznavanje Belgije i njezinih  znamenitosti, kulture i ljubaznih stanovnika.
Kalendar
« Siječanj 2020 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
Prikazani događaji

 
DRŽAVNA MATURA

 
KAMO NA FAKS?

 
HOSPITALITY NETWORK

 
Projekt "Ja MOGU"

 

 
TALENT SHOW

 
Korisni linkovi
 
Anketa
Sudjelujem u projektu Tulum s(l)ova? 
VANJSKI LINKOVI

 
 > NASLOVNICA
CMS za škole logo
Gospodarska škola Varaždin / Božene Plazzeriano 4, HR-42000 Varaždin / ss-gospodarska-vz.skole.hr / gospodarska@ss-gospodarska-vz.skole.hr
preskoči na navigaciju