preskoči na sadržaj

Gospodarska škola Varaždin

 > NASLOVNICA
VIJESTI I DOGAĐAJI

ZDRAV ZA 5

Autor: Vjekoslav Mauriček, 21. 11. 2017.

Policijski službenik Mario Medenjak ponovno u Gospodarskoj školi

Policijski službenik za nadzor i planiranje prevencije g. Mario Medenjak tijekom proteklog je tjedna održao svim učenicima prvih razreda predavanje na temu „Prevencija uporabe droga – sigurnosni aspekt“ u okviru projekta „Zdrav za 5“ Ministarstva unutarnjih poslova, Ministarstva zdravlja, Ministarstva zaštite okoliša i prirode i Ministarstva znanosti i obrazovanja.

Naime, Hrvatska se u posljednjih nekoliko godina suočava s trendom rasta zlouporabe svih sredstava ovisnosti među mladom populacijom. Duhan, alkohol i droge postali su sastavni dio odrastanja velikog dijela mladeži. Uz zlouporabu sredstava ovisnosti javljaju se i drugi socijalni problemi: maloljetnička delikvencija, školsko i izvanškolskonasilje, problem mladih koji ne završavaju školovanje kao i drugi oblici neprihvatljivog ponašanja.Jedna od opasnosti s kojima se adolescenti susreću jest upravo eksperimentiranje spsihoaktivnim tvarima. Mladi najviše informacija o drogama dobivaju putem medija (internet) i prijatelja,gdje su informacije često netočne i polovične te se iz konteksta izvlače dijelovi koji podržavaju konzumaciju droga. To nerijetko ima za posljedicu tolerantan stav prema sredstvima ovisnosti i utječe na formiranje stavova koji su bitni udonošenju odluke konzumirati liili ne.

Upravo iz ovih razlogaedukacijom - interaktivnim predavanjem iz druge komponente projekta „Zdrav za 5“ – „Prevencija uporabe droga“ obuhvaćeni su učenici prvih razreda srednje škole. Gospodin Medenjak temu je upotpunio konkretnim primjerima iz vlastite prakse itime ju učinio razumljivijom i bližom učenicima tog uzrasta te pridonio podizanju svijesti o važnosti usvajanja zdravih stilova života.

 

Više informacija možete pronaći na:

https://www.mup.hr/UserDocsImages/minstarstvo/2012/Projekt_Zdrav_za_5.pdf
Kalendar
« Siječanj 2020 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
Prikazani događaji

 
DRŽAVNA MATURA

 
KAMO NA FAKS?

 
HOSPITALITY NETWORK

 
Projekt "Ja MOGU"

 

 
TALENT SHOW

 
Korisni linkovi
 
Anketa
Sudjelujem u projektu Tulum s(l)ova? 
VANJSKI LINKOVI

 
 > NASLOVNICA
CMS za škole logo
Gospodarska škola Varaždin / Božene Plazzeriano 4, HR-42000 Varaždin / ss-gospodarska-vz.skole.hr / gospodarska@ss-gospodarska-vz.skole.hr
preskoči na navigaciju