preskoči na sadržaj

Gospodarska škola Varaždin

 > NASLOVNICA
IZDVAJAMO

SVJETSKI DAN NEPUŠENJA 21.5.

Autor: Kristina Brezak, 22. 5. 2024.

Svjetski dan nepušenja obilježava se 31. svibnja na inicijativu Svjetske zdravstvene organizacije. Iako je konzumiranje cigarete rašireno u velikom postotku populacije, potrebno je i dalje provoditi edukacije i osvještavati o mnogobrojnim štetnim posljedicama na zdravlje osobe koja je aktivan pušač, ali i pasivan pušač. Također, bitno je i nepušače, osobito mlade, odvratiti od namjere eksperimentiranja sa cigaretama.

Iako su duhanski proizvodi legalni, dokazane su brojne štetne posljedice na organizam kao posljedica konzumiranja duhanskih proizvoda. Neki od podataka koji dokazuju navedene tvrdnje su sljedeći: prema procjeni Svjetske zdravstvene organizacije zbog posljedica pušenja u svijetu godišnje umire 5,4 milijuna ljudi, a u Republici Hrvatskoj svake godine preko 9.000 osoba umire od bolesti povezanih s pušenjem. Osim toga, konzumiranje duhanskih proizvoda predstavlja i veliki financijski teret. Osim navedenog, na našem letku kojeg su pripremili nastavnici prirodne skupine predmeta navedeni su i mnogi drugi čimbenici i impozantne brojke koje vas mogu dodatno potaknuti da učinite dobro za svoje zdravlje.
Dođi na GOŠK Varaždin!

  Ul. Božene Plazzeriano 4, Varaždin

 
Kontaktirajte nas

Tajništvo

 +385 42 492 272

 gospodarska@ss-gospodarska-vz.skole.hr

 

 

Facebook stranica GOŠK    

 

 
AKTUALNO

 

 
ŠKOLSKE NOVINE

 

 

 
 

 

 

Njemački otvara mnoga vrata

 
 

 

 

 

 
 
DRŽAVNA MATURA

 
KAMO NA FAKS?

 

 

 

Na priloženoj slici potražite školsku knjižnicu
Gospodarske škole!!!

 
Virtualna knjižnica Gospodarske škole Varaždin

 

 

 

 
Anketa
Sudjelujem u projektu Tulum s(l)ova? 

 
 > NASLOVNICA
CMS za škole logo
Gospodarska škola Varaždin / Božene Plazzeriano 4, HR-42000 Varaždin / ss-gospodarska-vz.skole.hr / gospodarska@ss-gospodarska-vz.skole.hr
preskoči na navigaciju