preskoči na sadržaj

Gospodarska škola Varaždin

 > NASLOVNICA
VIJESTI I DOGAĐAJI

Naš novi EU pojekt - PREKVALIFIKACIJOM DO POSLA

Autor: Vjekoslav Mauriček, 6. 2. 2018. 12:28

Ovim projektom se želi riješiti problem velikog broja dugotrajno nezaposlenih osoba starijih od 34 godine s razinom kvalifikacija 4.1 i 4.2 prema HKO-u (završenom trogodišnjom ili četverogodišnjom srednjom školom) na području Varaždinske županije. Polaznicima će se omogućiti prekvalifikacija u zanimanje kuhar i zanimanje slastičar što će im omogućiti stjecanje novih znanja i vještina i povećati njihove mogućnosti uključivanjem na tržište rada. Gospodarskoj školi Varaždin na ovom projektu je partner Hrvatski zavod za zapošljavanje.

                                        

Gospodarska škola Varaždin                     Hrvatski zavod za zapošljavanje

[više]

Županijska smotra LiDraNo 2018

Autor: Vjekoslav Mauriček, 22. 2. 2018. 13:29

Uspješni na Županijskoj smotri LiDraNo 2018!

Županijska smotra literarnog, dramsko-scenskog i novinarskog stvaralaštva LiDraNo 2018. održana je 15. veljače 2018. godine u Prvoj gimnaziji Varaždin i gledališnoj dvorani HNK Varaždin. Učenice naše škole sudjelovale su u literarnom, novinarskom i dramsko-scenskom stvaralaštvu. 

[više]

Natječaj za izradu filma i slogana na temu "Sigurnosni pojas u prometu"

Autor: Vjekoslav Mauriček, 22. 2. 2018. 13:11

Hrvatski autoklub otvara Natječaj za izradu filma i slogana na temu "Sigurnosni pojas u prometu".

Natječaj se organizira u svrhu promicanja sigurnosti u prometu i korištenja sigurnosnog pojasa kao sastavni dio projekata:

 • „10 Zlatnih pravila u prometu“ koje HAK realizira u sklopu suradnje s Fédération Internationale de l’Automobile i
 • „KLIK- sigurnosni pojas, navika odgovornog ponašanja u prometu“ koje HAK realizira u sklopu Nacionalnog programa sigurnosti cestovnog prometa.

Cilj natječaja je poticanje audiovizualnog stvaralaštva mladih.

Natječaj, uvjeti i ostala pravila definirani su u privitku.

Dokumenti za sudjelovanje na natječaju i prijavu nalaze se ovdje.

[više]

REGIONALNO NATJECANJE GASTRO 2018

Autor: Vjekoslav Mauriček, 20. 2. 2018. 12:04

Odličan uspjeh učenika Gospodarske škole Varaždin na regionalnom natjecanju Gastro2018

Srednja škola Prelog bila je domaćin ovogodišnjeg Regionalnog natjecanja Gastro 2018 za središnju Hrvatsku.  Na natjecanju su sudjelovali učenici  iz 14 strukovnih škola. Samo natjecanje održalo se u hotelu Spa Golfer – LifeClass Terme Sveti Martin u četvrtak 15.02.2018. godine.

Učenici Gospodarske škole Varaždin smjera hotelijersko- turistički tehničar  natjecali su se u tri discipline i postigli odlične rezultate. 

[više]

Brošura Hrvatskih željeznica

Autor: Vjekoslav Mauriček, 20. 2. 2018. 11:56

Hrvatske željeznice - Infrastruktura tiskale su Brošuru s ciljem promicanja sigurnosti unutar pružne mreže i na željezničkoj infrastrukturi.

Brošuru možete preuzeti na poveznici.

[više]

Hrvatski se jezik voli znanjem

Autor: Vjekoslav Mauriček, 20. 2. 2018. 09:27

U sklopu Međunarodnog dana materinskog jezika , u našoj smo školi napravili pano a mogli ste i vidjeti neke šarene natpise na stepenicama. Osim dekorativne uloge, imali su prije svega onu obrazovnu: podsjetiti učenike koje su to najčešće pogreške koje radimo u govoru i pismu. Budući da smo se Deklaracijom izborili za svoj jezik, njegov razvitak i samostalnost, dalje ga trebamo čuvati njegovom pravilnom upotrebom, jer - hrvatski se voli znanjem! 

[više]

NATJECANJE IZ FUTSALA

Autor: Vjekoslav Mauriček, 16. 2. 2018. 17:45

I ove godine su se ekipe našeg školskog sportskog društva „GOŠK“ natjecale u ženskoj i muškoj konkurenciji na Županijskom natjecanju srednjih škola u futsalu (mali nogomet). Finalna natjecanja su održana u Areni Varaždin 13.02.2018. godine. Po prvi puta su isti dan odigrana i muška i ženska finalna natjecanja.

[više]

Županijsko natjecanje srednjih škola u rukometu

Autor: Vjekoslav Mauriček, 8. 2. 2018. 16:15

Ženska ekipa našeg školskog sportskog društva „GOŠK“ natjecala se na Županijskom natjecanju srednjih škola u rukometu. Natjecanje je održano u Areni Varaždin 7. veljače 2018. godine.

Djevojke su u jakoj konkurenciji osvojile 1. mjesto i predstavljat će Varaždinsku županiju na Poluzavršnom natjecanju koje će se održati u Virovitičko podravskoj županiji 20.03.2018. 

[više]

Brošura za roditelje -,,Intervju s roditeljima - odgovori koje je dobro znati Vijest ima dokument u privitku

Autor: Vjekoslav Mauriček, 7. 2. 2018. 14:06

Zbog rastuće dostupnosti proizvoda koji sadrže nove psihoaktivne tvari te visokih rizika koji se povezuju s njihovom konzumacijom, svrha ove brošure u prilogu  je informirati roditelje o toj pojavi. U njoj će roditelji naći osnovne informacije o tome što su nove psihoaktivne tvari (nove droge), u kakvim se oblicima pojavljuju, gdje se iste mogu nabaviti, koji su učinci i štetne zdravstvene posljedice konzumacije novih droga te kako prepoznati trovanje novim psihoaktivnim tvarima. Također, u brošuri su navedeni savjeti za roditelje kako na vrijeme uočiti i spriječiti problem vezan uz konzumaciju novih psihoatkivnih tvari, odnosno kako razgovarati s djetetom o novim drogama i štetnim posljedicama njihove konzumacije.

[više]

NATJECANJE U ODBOJCI

Autor: Vjekoslav Mauriček, 5. 2. 2018. 13:14

U srijedu, 31. siječnja 2018. godine, održano je Županijsko natjecanje u odbojci u Areni Varaždin. Učenice našeg ŠSD- a „GOŠK“ sudjelovale su na natjecanju i u vrlo jakoj konkurenciji osvojile peto mjesto.

[više]

Školsko natjecanje Gastro

Autor: Vjekoslav Mauriček, 30. 1. 2018. 18:40

 
 
Školsko natjecanje "Gastro"-kuhari
 
Pripremanje menija,sudjelovali učenici Tamara Divjak-3.V.
Viktorija Canjuga-3.V.
Maja Marjanović-2.V.
Prvo mjesto osvojila Tamara Divjak
 
Pripremanje hladnog slanog predjela na tanjuru sudjelovali učenici:
Helena Klarić-3.V.
Patrik Vuglač-3.V.
Stjepan Prašnjak-3.V.
Dinkoi Tomašić-2.V.
Katarina Filipašić-2.V.
Prvo mjesto osvojio Dinko Tomašić.
[više]

Atrévete a emprender - "Odvaži se uključiti se u poduzetništvo"

Autor: Vjekoslav Mauriček, 29. 1. 2018. 21:21

Gospodarska škola Varaždin je od 29.1.2018. do 2.2.2018. domaćin prve kratkoročne razmjene učenika i profesora s ciljem učenja i poučavanja. To je međunarodni projekt Erasmus+ razmjene učenika s Portugalom, Španjolskom, Italijom, Poljskom i Grčkom pod nazivom "Atrévete a emprender" tj. "Odvaži se uključiti se u poduzetništvo".  

 

[više]

Autor: Vjekoslav Mauriček, 15. 1. 2018. 13:42

DEKANOVA NAGRADA GOSPODARSKOJ ŠKOLI VARAŽDIN

Fakultet organizacije i informatike Varaždin i ove godine je našoj školi dodijelio priznanje DEKANOVA NAGRADA za najuspješniju školu u godini 2016./17.

[više]

NATJEČAJ ZA RADNA MJESTA

Autor: Vjekoslav Mauriček, 27. 12. 2017. 17:26

GOSPODARSKA ŠKOLA VARAŽDIN

BOŽENE PLAZZERIANO 4

42000 VARAŽDIN

objavljuje:

      NATJEČAJ ZA RADNO MJESTO                    

1. NASTAVNIK/CA EKONOMSKE GRUPE PREDMETA

(JAVNE FINANCIJE, UVOD U KNJIGOVODSTVO, OSNOVE PODUZETNIŠTVA I MENADŽMENTA, KNJIGOVODSTVO S BILANCIRANJEM I TRANSPORT ŠPEDICIJA I OSIGURANJE)

      2. NASTAVNIK/CA HRVATSKOG ZNAKOVNOG JEZIKA      

      3. NASTAVNIK/CA MATEMATIKE

      4. NASTAVNIK/CA MATEMATIKE

[više]

NATJEČAJ ZA RADNA MJESTA

Autor: Vjekoslav Mauriček, 27. 12. 2017. 17:22

GOSPODARSKA ŠKOLA VARAŽDIN

BOŽENE PLAZZERIANO 4

42000 VARAŽDIN

Objavljuje:

N A T J E Č A J

 

ZA  STRUČNO OSPOSOBLJAVANJE ZA RAD BEZ ZASNIVANJA RADNOG ODNOSA

1. NASTAVNIK/CA EKONOMSKE GRUPE PREDMETA

2. NASTAVNIK/CA POVIJESTI

3. NASTAVNIK/CA  GEOGRAFIJE

4. NASTAVNIK/CA LIKOVNE UMJETNOSTI

5. NASTAVNIK/CA HRVATSKOG JEZIKA

6. STRUČNI SURADNIK/CA PSIHOLOG/INJA

7. STRUČNI SURADNIK/CA KNJIŽNIČAR/KA

[više]

ČESTITKA

Autor: Vjekoslav Mauriček, 22. 12. 2017. 07:56

[više]

1. BOŽIĆNI TURNIR U BADMINTONU GOSPODARSKE ŠKOLE VARAŽDIN

Autor: Vjekoslav Mauriček, 21. 12. 2017. 12:03

U srijedu, 20.12. 2017. godine održan je po prvi puta Božićni turnir u badmintonu otvorenog tipa, tako da su uz učenike naše škole sudjelovali i učenici Elektrostrojarske škole iz Varaždina. Turnir su organizirali nastavnici tjelesne i zdravstvene kulture Gospodarske škole Varaždin Ivan Štimac, Jadranka Zgrebec, Ana Oreški, Dubravka Kunić i Ivan Šeruga i profesor Nenad Prstec iz Elektrostrojarske škole Varaždin. U izradi priznanja pomogla je Jasminka Kelemen,prof. informatike, a  natjecanje je podržala ravnateljica škole Katica Kalogjera Novak,dipl.ing. pa je kao Projekt prihvaćen   u Kurikulumu Gospodarske škole Varaždin.

[više]

PROJEKT PJESNICI ROMANTIZMA U BRITANSKOJ I AMERIČKOJ KNJIŽEVNOSTI

Autor: Vjekoslav Mauriček, 20. 12. 2017. 12:46

 

 

Dana 15. prosinca u prostorijama Gospodarske škole održan je projekt „Romantic movement in English and American poetry“.  

[više]

ERASMUS+ program Suradnja za inovacije i razmjenu dobre prakse

Autor: Vjekoslav Mauriček, 17. 12. 2017. 17:49

20. studenog 2017. godine u prostorijama Hotela Antunović u Zagrebu održan je prvi transnacionalni sastanak međunarodnog projekta HERE Map Makers koji se provodi u sklopu ERASMUS+ programa Suradnja za inovacije i razmjenu dobre prakse. Nositelj projekta je Srednja škola Ivanec, a osim naše škole, partneri na projektu su i Geodetska škola Zagreb, Srednja gradbena, geodetska in okoljevarstvena šola Ljubljana, Slovenija, IES Sefarad, Toledo, Španjolska, Liceo Scientifico e Linguistico "O. Tedone", Ruvo di Puglia, Italija, Liceo Przymierza Rodzin, Varšava, Poljska te HERE International BV – Glavna podružnica Zagreb – jedna od vodećih svjetskih tvrtki za izradu digitalnih karata. Vrijednost projekta, koji traje od 1.10.2017. do 31.5.2019. iznosi 104.910,00 €, a glavni cilj mu je razvoj digitalnih kompetencija i vještina kod učenika.

[više]

Humanitarna akcija učenika Gospodarske škole Varaždin

Autor: Vjekoslav Mauriček, 17. 12. 2017. 17:42

Vijeće učenika Gospodarske škole Varaždin je zajedno s voditeljima Vijeća pokrenulo božićnu humanitarnu akciju za Udrugu oboljelih od leukemije i limfoma.

Pritom je svaki razred složio paketić za dijete u bolnici čime su donirali razne higijenske potrepštine i slatkiše.

Suradnju između Gospodarske škole Varaždin i Udruge oboljelih od leukemije i limfoma pokrenuli su volonter Udruge, Borko Pintarić i profesorica Melanija Klarić.

Ovim se putem u ime oboljelih zahvaljujemo na donacijama poklon paketa i plastičnih čepova!

[više]

The Hour of Code u Gospodarskoj školi Varaždin

Autor: Vjekoslav Mauriček, 15. 12. 2017. 08:45

Od 4.-8. prosinca 2017. godine Gospodarska škola se po prvi puta uključila u inicijativu The Hour of Code i  tako se pridružila milijunima učenika i nastavnika u preko 180 zemalja koji počinju sa Satom kodiranja.

 

[više]

EUROPSKI TJEDAN STRUKOVNOG OBRAZOVANJA U GOSPODARSKOJ ŠKOLI VARAŽDIN

Autor: Vjekoslav Mauriček, 14. 12. 2017. 11:28

Europski tjedan strukovnog obrazovanja (European vet week) obilježen u Gospodarskoj školi Varaždin

Sa ciljem ukazivanja na važnost strukovnog obrazovanja i osposobljavanja, Europska komisija, u suradnji s Europskim centrom za razvoj strukovnog obrazovanja (CEDEFOP) i Europskom zakladom za stručnu izobrazbu (European Training Foundation), organizirala je Europski tjedan vještina stečenih u strukovnom obrazovanju i osposobljavanju od 20. - 24. studenog 2017. godine. Tako se Gospodarska škola Varaždin po drugi put uključila u obilježavanje ranije spomenutog. Tijekom  tjedna  učenicima se promoviralo strukovno obrazovanje kao prvi izbor u obrazovanju te predstavila pozitivna iskustva i mogućnosti u sklopu istog. Cilj je bio inspirirati i potaknuti sve na otkrivanje i upotrebu vlastitog talenta kroz visokokvalitetne programe strukovnog obrazovanja i osposobljavanja, koji su odskočna „daska“ za uspješne karijere.

[više]

NATJEČAJ ZA RADNO MJESTO

Autor: Vjekoslav Mauriček, 13. 12. 2017. 16:35

Gospodarska škola Varaždin raspisuje natječaj za radno mjesto menadžera za provedbu EU projekata "Prekvalifikacijom do posla". Tekst natječaja pročitajte ovdje.

[više]

ČITANJEM DO ZVIJEZDA

Autor: Vjekoslav Mauriček, 11. 12. 2017. 14:04

 

U petak, 08.prosinca 2017. godine u 12.00h održana je školska razina natjecanja u znanju i kreativnosti Čitanjem do zvijezda SŠ. Natjecanje je održano u školskoj knjižnici.Za kviz prijavljene su bile sljedeće učenice:Lara Benković 3.d,  Maja Blaži 1.e  i  Lana Plantak  1.e. te su se sve tri učenice plasirale na županijsku razinu natjecanja.

[više]

Svjetski dan borbe protiv AIDS-a

Autor: Vjekoslav Mauriček, 11. 12. 2017. 12:11

Svjetski dan borbe protiv AIDS-a obilježava se svake godine 1. prosinca. Cilj je obilježavanja podići svijest javnosti, uključujući pružanje potpore i razumijevanja za oboljele od AIDS-a i članove njihovih obitelji i doprinos smanjenju predrasuda i diskriminacije. Također, to je prilika za educiranje mladih o važnosti prevencije, pravodobnog dijagnosticiranja i liječenja spolno prenosivih bolesti kao i o zaštiti spolnog i reproduktivnog zdravlja.

[više]

Obilježavanje Mjeseca borbe protiv ovisnosti

Autor: Vjekoslav Mauriček, 11. 12. 2017. 12:08

U razdoblju od 15. studenog do 15. prosinca obilježavamo Mjesec borbe protiv ovisnosti. Tim povodom Zavod za javno zdravstvo Varaždinske županije organizirao je  edukativnu predstavu za učenike srednjih škola pod nazivom „Lucijina priča“ koju će izvesti RI-TEATAR iz Rijeke.

[više]

SPORTSKI SUSRET U MAĐARSKOM ZALAEGERSZEGU

Autor: Vjekoslav Mauriček, 10. 12. 2017. 10:28

U srijedu, 6. prosinca 2017., održan je treći, posljednji ovogodišnji susret u sklopu projekta „Sportski susreti triju gradova“. U mađarskom Zalaegerszegu srednjoškolci iz tog grada, slovenske Lendave te Gospodarske škole Varaždin natjecali su se u futsalu za mladiće.

Futsal ekipa učenika ŠSD „GOŠK“ Gospodarske škole Varaždin, pod vodstvom profesora Ivana Štimca, uvjerljivo je pobijedila slovensku i mađarsku ekipu te zauzela prvo mjesto.

[više]

Posjet partnerskoj školi Engelbert–Bohn–Schule Karlsruhe

Autor: Vjekoslav Mauriček, 6. 12. 2017. 15:37

Kao nastavak dugoročne suradnje u sklopu projekta „Interdisciplinarni kurikulum srednjih strukovnih škola“ i razmjene iskustava učenika i nastavnika u suvremenim nastavnim metodama i oblicima rada, Gospodarska škola Varaždin posjetila je partnersku školu Engelbert–Bohn–Schule Karlsruhe.

[više]

NATJEČAJ ZA RADNO MJESTO

Autor: Vjekoslav Mauriček, 5. 12. 2017. 11:55

 

Gospodarska škola Varaždin raspisuje natječaj za radno mjesto.

[više]

MEĐUNARODNI DAN VOLONTERA

Autor: Vjekoslav Mauriček, 4. 12. 2017. 16:39

 

Svim volonterima, a posebno našim učenicima volonterima čestitamo njihov dan!

Međunarodni dan volontera proglasila je Opća skupština UN-a 1985. godine. Od tada se svake godine 5. prosinca obilježava Međunarodni dan dobrovoljnog rada za ekonomski i društveni napredak (International Volunteer Day for Economic and Social Development), odnosno Međunarodni dan volontera. Cilj je sve aktivnosti volontera i njihov dobrovoljni rad učiniti vidljivim na lokalnoj, nacionalnoj i međunarodnoj razini.

[više]

STIPENDIJA JAPANSKE VLADE ZA STUDIJ STRUČNOG USAVRŠAVANJA ZA UČITELJE I PROFESORE OSNOVNIH I SREDNJIH ŠKOLA

Autor: Vjekoslav Mauriček, 4. 12. 2017. 13:58

 

 

U nastavku pročitajte natječaj za stipendiju japanske Vlade za studij stručnog ustavršavanja u Japanu za učitelje i profesore osnovnih i srednjih škola.

[više]

NATJECANJE U STOLNOM TENISU

Autor: Vjekoslav Mauriček, 4. 12. 2017. 10:21

U utorak, 28.11.2017., je održano Županijsko natjecanje u stolnom tenisu za srednje škole u Areni Varaždin u organizaciji ŠSSVŽ. I ove godine su učenici i učenice našeg ŠSD- a „GOŠK“ sudjelovali u muškoj i ženskoj konkurenciji.

[više]

NATJECANJE U BADMINTONU

Autor: Vjekoslav Mauriček, 4. 12. 2017. 10:18

U Areni Varaždin u organizaciji ŠSSVŽ, 30. studenog 2017. godine je održano Županijsko natjecanje u badmintonu. I ove godine su učenici i učenice našeg ŠSD- a „GOŠK“ sudjelovali u muškoj i ženskoj konkurenciji.

[više]

30. godišnja konferencija udruženja hotelijerskih i turističkih škola Europe AEHT

Autor: Vjekoslav Mauriček, 30. 11. 2017. 11:12

 

U razdoblju od 13. do 17. studenog 2017. Gospodarska škola Varaždin sudjelovala je na 30.  godišnjoj konferenciji  udruženja hotelijerskih i turističkih škola Europe AEHT-e (Associationofeuropean hotel andtourismschools) koja se ove godine održala o Belgiji u gradu Ostendu.

 

[više]

PROJEKT ŠAFRAN

Autor: Vjekoslav Mauriček, 27. 11. 2017. 15:04

I ove školske godine naša škola sudjeluje u međunarodnom projektu pod imenom Projekt Šafran(The Crocus Project).Ovaj projekt je pokrenula Irska zaklada za obrazovanje o Holokaustu, a u našoj zemlji surađuje s Javnom ustanovom Spomen područje Jasenovac. U projekt se svake godine uključuju škole iz cijeloga svijeta.

[više]

PROJEKT POLARNI SAN

Autor: Vjekoslav Mauriček, 27. 11. 2017. 13:33

Polarni san je projekt udruge KEK kojeg vodi Davor Rostuhar, a radi se o prvoj hrvatskoj ekspediciji na Južni pol.

U sklopu  projekta  POLARNI SAN , tijekom 6 tjedana, počevši od ponedjeljka, 27.11.2017., svaki tjedan će na web stranici u rubrici Polarni san > Virtualna učionica biti objavljen jedan tekst na temu polarnih krajeva (link na virtualnu učionicu: https://kek.hr/category/polarni-san-novo/virtualna-ucionica/). 

[više]

„Earth in mind“- ekološki projekt u Gospodarskoj školi Varaždin

Autor: Vjekoslav Mauriček, 27. 11. 2017. 12:19

Krajnji cilj projekta „Earth in mind“ je potpuno izbacivanje jednokratnih plastičnih vrećica iz uporabe. Dok se ne donese odgovarajuće zakonsko rješenje, učenici Gospodarske škole Varaždin u sklopu projekta nastoje spriječiti da plastične vrećice za jednokratnu uporabu završavaju kao otpadni materijal i gomilaju se na odlagalištima otpada, odnosno u okolišu. Autorica i voditeljica projekta je prof. Vanja Perši, a projekt će se odvijati cijelu školsku godinu 2017./2018.

[više]

39. Dan tipkovnice - Državno prvenstvo u kompjutorskoj daktilografiji

Autor: Vjekoslav Mauriček, 23. 11. 2017. 12:56

U sklopu 40. međunarodnog sajma knjiga i učila Interliber, u Zagrebu je u subotu 11. studenoga 2017. održan 39. Dan tipkovnice - Državno prvenstvo u kompjutorskoj daktilografiji, u organizaciji Hrvatskog stenografskog društvana kojem su sudjelovale i naše učenice Silvija Benko i Ana-Marija Korpar-Japek.

[više]

ZDRAV ZA 5

Autor: Vjekoslav Mauriček, 21. 11. 2017. 11:14

Policijski službenik Mario Medenjak ponovno u Gospodarskoj školi

Policijski službenik za nadzor i planiranje prevencije g. Mario Medenjak tijekom proteklog je tjedna održao svim učenicima prvih razreda predavanje na temu „Prevencija uporabe droga – sigurnosni aspekt“ u okviru projekta „Zdrav za 5“ Ministarstva unutarnjih poslova, Ministarstva zdravlja, Ministarstva zaštite okoliša i prirode i Ministarstva znanosti i obrazovanja.

[više]

Projekt ZDRAVO!

Autor: Vjekoslav Mauriček, 21. 11. 2017. 11:11

I ove se školske godine Gospodarska škola uključila u provođenje projeka „Zdravo“ čija je svrha efikasno djelovanje u promociji bezalkoholnih navika i zdravih životnih stilova među mladima srednjoškolske dobi. Stoga je u srijedu, 15. studenog 2017. održanprvi edukacijski modul za vršnjačke edukatorekoji će u suradnji s organizatorom i nositeljem projekta udrugom CEDAR (Centar za edukaciju, savjetovanje i osobni razvoj, Zagreb) i uz stručnu podršku školske koordinatorice pedagoginje Branke Karačeprovoditi projektne aktivnosti.

[više]

Svečana priredba povodom obilježavanja 25. godišnjice Gospodarske škole

Autor: Vjekoslav Mauriček, 20. 11. 2017. 18:11

 

13. listopada 2017. učenici, nastavnici i djelatnici  Gospodarske škole obilježili su 25. godišnjicu rada Gospodarske škole pod tim imenom. Dotad je škola bila poznata pod nazivima:  Šegrtska škola, Škola učenika u privredi,  32. divizija, Trgovačko-ugostiteljska škole. Ono što je svih tih godina ostalo nepromijenjeno jest  izvrsnost i predan rad. Naglašen je doprinos svih nastavnika, djelatnika i učenika u  uspjesima škole. 

[više]

POZIV VOLONTERIMA

Autor: Vjekoslav Mauriček, 20. 11. 2017. 14:30

Pozivaju se svi sadašnji i budući volonteri na konferenciju projekta "Uz tebe sam" koji provodi Udruga Savjetovališta "Uz tebe sam", financiranog iz Europskog socijalnog fonda, u sklopu kojeg će se 25.11.2017 u konferencijskoj dvorani  u Graberju 33, - I. kat,Varaždin (zgrada bivšeg Centra za odgoj i obrazovanje "Tomislav Špoljar") održati i EDUKACIJA ZA SVE VOLONTERE u vremenu od 10:00 – 12:00 sati.

[više]

DAN SJEĆANJA NA ŽRTVU VUKOVARA

Autor: Vjekoslav Mauriček, 15. 11. 2017. 16:54

Hrvatski državni sabor proglasio je 18. studenoga Danom sjećanja na žrtvu Vukovara 1991. godine i tom je odlukom određeno na dostojanstven i primjeren način odati počast svim sudionicima obrane grada Vukovara – simbola hrvatske slobode.

[više]

NATJEČAJ ZA RADNA MJESTA

Autor: Vjekoslav Mauriček, 14. 11. 2017. 12:12

Gospodarska škola Varaždin raspisuje natječaj za :

 

STRUČNO OSPOSOBLJAVANJE ZA RAD BEZ ZASNIVANJA RADNOG ODNOSA

1. NASTAVNIK/CA  EKONOMSKE GRUPE PREDMETA

2. NASTAVNIK/CA  POVIJESTI

3. NASTAVNIK/CA  GEOGRAFIJE

4. NASTAVNIK/CA LIKOVNE UMJETNOSTI

5. NASTAVNIK/CA HRVATSKOG JEZIKA

6. STRUČNI SURADNIK/CA PSIHOLOG/INJA

7. STRUČNI SURADNIK/CA KNJIŽNIČAR/KA

8. STRUČNO OSPOSOBLJAVANJE ZA RAD U TAJNIŠTVU ŠKOLE

      

 

[više]

Sudjelovanje učenika na Danima otvorenih vrata sudova u Varaždinu

Autor: Vjekoslav Mauriček, 9. 11. 2017. 09:32

Na Danima otvorenih vrata sudova u Varaždinu koji su se održali 25. listopada i 05. studenoga i ove godine sudjelovali su učenici naše škole.

Tom prilikom pobliže su se upoznali s radom Prekršajnog, Općinskog, Županijskog i Trgovačkog suda u Varaždinu. 

[više]

"SEMPER PRIMUS" - 25. GODIŠNJICA 7. GARDIJSKE BRIGADE „PUME“

Autor: Vjekoslav Mauriček, 3. 11. 2017. 19:18

U utorak, 24. listopada 2017. godine, u sportskoj dvorani „Graberje“ obilježeno je 25 godina postojanja varaždinske 7. gardijske brigade „Pume“.

Uz prigodan program odigrane su i revijalne odbojkaške utakmice sa mješovitim ekipama (3 učenice i 3 učenika). U glazbenom dijelu programa sudjelovala je učenica Marta Vuković sa pjesmom „Fala“.

[više]

ŠSD „GOŠK“ PREDSTAVLJALI VARAŽDIN NA MEĐUNARODNOM SPORTSKOM SUSRETU

Autor: Vjekoslav Mauriček, 3. 11. 2017. 19:06

Trinaestu godinu za redom Zajednica sportskih udruga Grada Varaždina, Športna zveza Lendava i Savez sportova Zalaegerszega organiziraju sportske susrete triju gradova. Ideja je putem sporta povezati mlade ljude, srednjoškolce, iz tri grada u tri države.

U četvrtak, 26. listopada 2017. godine, održan je drugi ovogodišnji susret predstavnika triju gradova u Lendavi. Natjecanja u odbojci i badmintonu održana su u sportskoj dvorani Dvojezične srednje škole Lendava.

[više]

Nagrada Gjalski za učenike srednjih škola

Autor: Vjekoslav Mauriček, 2. 11. 2017. 09:14

26. listopada 2017. godine u Gimnaziji Antuna Gustava Matoša u Zaboku održana je svečanost dodjele nagrade Gjalski za učenike srednjih škola. Na tom literarnom natječaju predstavila se Anamarija Križaj, učenica 3. a razreda, svojom crticom Na Badnjak koja je   pohvaljena od Prosudbenog povjerenstva. Njezina mentorica je profesorica Nadica Kolarić.

Svojim kratkim pričama sudjelovale su i učenice Ema Zavrtnik (Jedan ožiljak,jedna priča) i Helena Grgec (U meni istina spava), učenice 2. h razreda. Njihova mentorica je profesorica Nikolina Vujasinović. Čestitamo!     

[više]

MEĐUNARODNI DAN KUHARA

Autor: Vjekoslav Mauriček, 31. 10. 2017. 12:00

Svake godine učenici kuhari Gospodarske škole obilježavaju 20. listopada Međunarodni dan kuhara. Učestvovali su učenici 2. razreda s nastavnicom Nevenkom Bosilj i pripremili su kreativna jela te ih prezentirali ostalim učenicima naše škole. Na taj način su kuharsku profesiju približili učenicima te ih uz zabavu naučili o zdravim prehrambenim navikama.

[više]

Centar izvrsnosti crtanja i dizajna

Autor: Vjekoslav Mauriček, 26. 10. 2017. 11:34

Od ove školske godine Srednja strukovna škola Varaždin uključit će se u rad Centra izvrsnosti Varaždinske županije, ali kao eksperiment (pilot projekt). Cilj našeg Centra izvrsnosti zainteresiranim učenicima napredne programe u području likovne umjetnosti (crtanja, slikanja i plastičnog oblikovanja) te grafičkog, drvnog i modnog dizajna.

Promocija Centra izvrsnosti crtanja i dizajna za zainteresirane učenike bit će organizirana u Gospodarskoj školi Varaždin, a termin promocije objavit će se na web stranici škole!

[više]

Predstavljanje Lisjakova romana Savršeni ustroj u školskoj knjižnici

Autor: Vjekoslav Mauriček, 26. 10. 2017. 10:38

 

I ove godine u Mjesecu hrvatske knjige u našoj školskoj knjižnici organiziran je književni susret za naše učenike. U mjesecu koji promiče i potiče knjigu i čitanje i mi smo imali promociju romana Zorana Lisjaka Savršeni ustroj. Tražeći stolac više učenici su s pozornošću i zanimanjem pratili razgovor s našim gostom koji je vodila učenica Lara (3.d), a odlomke iz romana interpretirala Lorena (3.d).

[više]

„Mladi vozači u prometu“ 2017.

Autor: Vjekoslav Mauriček, 25. 10. 2017. 08:56

U petak, 20. listopada 2017. godine održano je interaktivno predavanje i radionica za učenike 4. razreda „Mladi vozači u prometu“ kao doprinos razvijanju prometne kulture.

[više]

PREDSTAVLJANJE KNJIGE SLANE BANANE

Autor: Vjekoslav Mauriček, 18. 10. 2017. 14:07

 

U utorak 17. listopada,u sklopu Mjeseca hrvatske knjige,  Riana Petanjek autorica knjige “Slane banane” održala  je  putopisno predavanje u školskoj knjižnici za učenike 4.d, 4.b, 4.h i 4.f razreda.

Mjesec hrvatske knjige manifestacija je koja u Hrvatskoj promiče čitanje kao društvenu vrijednost i knjigu kao kulturno dobro. 

[više]

10. Nacionalna smotra turističke kulture na Hvaru

Autor: Vjekoslav Mauriček, 18. 10. 2017. 10:48

Na poticaj ravnateljice Katice Kalogjere Novak Gospodarska škola Varaždin sudjelovala je na 10. Nacionalnoj smotri turističke kulture koja se održala od 13. listopada do 15. listopada 2017. godine na Hvaru u svrhu promicanja kreativnosti i inovatovnom radu na području istraživanja i očuvanja baštine u kontekstu promišljanja turističkog zavičaja. Voditeljica projekta „Okusi i mirisi moga zavičaja“ bila je Nansi Ivanišević, dr.sc.

[više]

ROBERT BOROVEC NA MEĐUNARODNOJ JEDRILIČARSKOJ FLOTI PRIJATELJSTVA „MIRNO MORE 2017.“

Autor: Vjekoslav Mauriček, 17. 10. 2017. 12:05

U organizaciji Udruge Mirno more Varaždin, a pod pokroviteljstvom Varaždinske županije, varaždinski srednjoškolci su po 6. puta sudjelovali na međunarodnom projektu „Mirno more- flota prijateljstva“ koji je održan od 16. do 23.. rujna 2017. godine. Među izabranim sudionicima je bio učenik naše škole Robert Borovec iz 3.O razreda, a kao pedagoška voditeljica na projektu bila je Dubravka Kunić,prof. također iz Gospodarske škole Varaždin.

[više]

Županijska smotra Dani kruha

Autor: Vjekoslav Mauriček, 17. 10. 2017. 10:39

Dani kruha – dani zahvalnosti za plodove zemlje, obilježavaju se svake godine tijekom listopada u dječjim vrtićima, osnovnim i srednjim školama, učeničkim domovima te ustanovama za odgoj i obrazovanje djece s teškoćama u razvoju.

[više]

Vijest ima dokument u privitku

Autor: Vjekoslav Mauriček, 17. 10. 2017. 10:12

11. Tjedan cjeloživotnog učenja

Od  2. listopada do  8. listopada u  Gospodarskoj  školi  Varaždin  obilježili  smo  11. Tjedan cjeloživotnog učenja

[više]

Početak rada Centra izvrsnosti iz poduzetništva

Autor: Vjekoslav Mauriček, 15. 10. 2017. 18:06

CENTAR IZVRSNOSTI IZ PODUZETNIŠTVA - CIP

U subotu, 21.10.2017. godine bit će svečano otvorenje Centara izvrsnosti Varaždinske županije.

Okupljanje svih sudionika je do 8,40 sati u prostoru Parka mladih (neposredna blizina Gospodarske škole).

[više]

ETWINNING PROJEKT „ VISIT AND TASTE“

Autor: Vjekoslav Mauriček, 12. 10. 2017. 12:38

POZIV UČENICIMA DA SE UKLJUČE U ETWINNING PROJEKT „ VISIT AND TASTE“

Pozivaju se svi učenici Gospodarske škole Varaždin da se uključe u eTwinning projekt „Visitand Taste“. Projekt je namijenjen učenicima od 16-19 godina koji žele usavršiti svoje znanje engleskog jezika, unaprijediti svoje informacijsko-komunikacijske vještine i surađivati s učenicima srednjih strukovnih škola iz Poljske i Francuske. U ovaj projekt može se uključiti 10-30 učenika naše škole.

Projekt uključuje razne aktivnosti na temu turizma i gastronomije. Aktivnosti će obuhvaćati predstavljanje varaždinskih turističkih znamenitosti i tradicijskih gastronomskih specijaliteta te upoznavanje istih od strane Poljske i Francuske.

Svi zainteresirani učenici mogu se javiti prof. Biserki Zajec ili svojim profesorima engleskog jezika.

[više]

KONTAKTNI SEMINAR U KRAKOWU

Autor: Vjekoslav Mauriček, 11. 10. 2017. 13:26

Nastavnica Gospodarske škole Varaždin, prof. BiserkaZajec sudjelovala je na kontaktnom seminaru „Poduzetništvo u eTwinning projektima“ održanom u Krakowu, u periodu od 5. 10. do 8. 10. 2017. Na seminaru, koji  je bio organiziran od strane poljske nacionalne službe za podršku u eTwinningu, sudjelovalo je ukupno 67 sudionika iz 11 europskih zemalja. Osim nastavnice iz Gospodarske škole Varaždin, na seminaru su sudjelovala i 4 nastavnika iz različitih srednjih strukovnih škola iz cijele Hrvatske (Split, Osijek, Opuzen i Rijeka).

[više]

29. smotra učeničkih zadruga Republike Hrvatske

Autor: Vjekoslav Mauriček, 11. 10. 2017. 13:21

U Zadru, 4. i 5. listopada 2017. godine održana je  29. smotra učeničkih zadruga Republike Hrvatske na kojoj su  sudjelovale Gospodarska škola Varaždin i Učenička zadruga Sunce kao jedina škola iz varaždinske županije i jedina srednja škola kontinentalnog dijela Hrvatske u kategoriji istraživačkih radova.

[više]

DANI LINUX-a u Gospodarskoj školi Varaždin

Autor: Vjekoslav Mauriček, 9. 10. 2017. 17:43

Paralelno uz događanja Tjedna cjeloživotnog učenja u Gospodarskoj školi Varaždin gostovao je naš dragi prijatelj, stručnjak za operacijski sustav Linux gospodin Richard Albrecht te je svojim predavanjem obilježio "Dane Lunux-a u Gospodarskoj školi Varaždin".

[više]

NATJEČAJ ZA DODJELU STIPENDIJA UČENICIMA ZA UGOSTITELJSKO - TURISTIČKA ZANIMANJA Vijest ima dokument u privitku

Autor: Vjekoslav Mauriček, 4. 10. 2017. 14:24

 

Obrtnička komora Varaždinske županije uz sufinanciranje Varaždinske županije i Ministarstva turizma u školskoj godini 2017./2018. dodjeljuje stipendije učenicima srednjih škola koji se školuju za turističko-ugostiteljska zanimanja.

Za dodjelu stipendija mogu se javiti učenici čiji roditelji ili staratelji u posljednje tri godine imaju prebivalište na području Varaždinske županije. Mjesečna stipendija iznosi 500,00 kuna u vremenu od 1. rujna tekuće godine do 30. lipnja iduće godine. Prilikom utvrđivanja liste kandidata boduje se: uspjeh učenika u prethodna dva razreda (prosjek ocjena najmanje 3,00) te socijalne (materijalne) prilike obitelji. Na natječaj se ne mogu javiti učenici koji stipendiju već primaju po nekoj drugoj osnovi.

[više]

Kviz za poticanje čitanja i kreativnosti "Čitanjem do zvijezda"

Autor: Vjekoslav Mauriček, 3. 10. 2017. 11:35

 

Gospodarska škola Varaždin i  ove će školske godine sudjelovati u Kvizu za poticanje čitanja i kreativnosti "ČITANJEM DO ZVIJEZDA" uz 72  prijavljene škole iz cijele Hrvatske. Natjecanje se sastoji od kviza znanja i prezentacije multimedijskog uratka (digitalni plakat, poster, animacija...). Tema je ovogodišnjeg natjecanja povijesni roman kao književna forma pa će učenici odgovarati online na pitanja iz sljedećih knjiga: Zlatarovo zlato (August Šenoa), Judita (Miro Gavran), Kradljivica knjiga (Markus Zusak), Vitez slavonske ravne (Marija Jurić Zagorka). 

[više]

PUTOPISNO PREDAVANJE O GRENLANDU

Autor: Vjekoslav Mauriček, 3. 10. 2017. 11:08

 

U školskoj knjižnici gošća Vesna Perhoč održala je predavanje o svom putovanju na Grenland. Učenici 2.h i 2.c razreda s profesoricama i knjižničarkom mogli su tako okusiti dio života na Grenlandu.

[više]

Godišnji plan i program rada i Kurikulum Gospodarske škole Varaždin

Autor: Vjekoslav Mauriček, 2. 10. 2017. 09:11

Na osnovu članka 28. Zakona o odgoju i obrazovanju u osnovnoj i srednjoj srednjoj školi, te Statuta Gospodarske škole u Varaždinu, Školski odbor je na svojoj sjednici održanoj 29.9.2017. godine donio je odluke o donošenju Kurikuluma i Godišnjeg plana i programa rada  Gospodarske škole u Varaždinu za školsku godinu 2017./2018..

[više]

NOVI ERASMUS+ PROJEKT: Atrévete a emprender

Autor: Vjekoslav Mauriček, 29. 9. 2017. 11:39

Gospodarska škola Varaždin 11. rujna 2017. godine potpisala je sporazum o dodjeli bespovratnih sredstava za projekt „Atrévete a emprender“, u prijevodu: „Odvaži se uključiti u poduzetništvo“ u okviru Erasmus+ programa, KA2 strateška partnerstva među školama (2017-1-ES01-KA219-037818_6) koji će se realizirati u suradnji s partnerskim školama u inozemstvu: Španjolska: IES Melchor de Macanaz, Hellín; Italija: I.I.S. „Vespucci-Colombo“, Livorno; Grčka: Gymnasio Armeniou, Armenio Larissa, Poljska: LLXXVIII LO im. Marii Pawlikowskej_Jasnorzewskiej w Warszawie, Varšava i Portugal: Agrupamento de Escolas de JoséRelvas Alpiarça, Alpiarça.

  

Sufinancirano sredstvima programa Europske unije Erasmus+

[više]

EUROPSKI DAN STRANIH JEZIKA

Autor: Vjekoslav Mauriček, 29. 9. 2017. 08:28

 

Danas 26. rujna obilježava se Europski dan jezika. Tim povodom u Gospodarskoj školi Varaždin tradicionalno se održavaju brojne aktivnosti: učenici sudjeluju u kvizovima, natjecanjima i različitim društvenim igrama na stranim jezicima. U školi su također izloženi brojni informativni i edukacijski jezični materijali koji su prikupljeni od strane učenika i profesora. 

[više]

Autor: Vjekoslav Mauriček, 28. 9. 2017. 15:59

Predstava "RAVNOPRAVNOST - žena i muškarac"

U našoj školi je u utorak, 26. rujna 2017. godine izvedena edukativna, interaktivna predstava za učenike 4. B i 4. H razreda „RAVNOPRAVNOST –žena i muškarac“ udruge Riječi/Prave/Predstave u sklopu EU projekta „Prema stvarnoj ravnopravnosti muškaraca i žena: usklađivanje profesionalnog i obiteljskog života.“

[više]

Natječaj za sudjelovanje u projektu Erasmus+ Vijest ima dokument u privitku

Autor: Vjekoslav Mauriček, 27. 9. 2017. 21:21

Pozivaju se učenici i nastavnici Gospodarske škole da se jave na natječaj za sudjelovanje u aktivnostima projekta Erasmus+, KA2 pod nazivom "Atrevete a emprender" koji će se provoditi tijekom dvije školske godine (2017.-2019.).

Tekst natječaja i popis potrebne dokumentacije možete pročitati u dokumentu iz privitka. 

[više]

Predstavljanje Zagrebačke škole ekonomije i managementa

Autor: Vjekoslav Mauriček, 26. 9. 2017. 08:32

Zagrebačka škola ekonomije i managementa  održat će 29. rujna 2017. u 9.00h u školskoj knjižnici kratku prezentaciju za maturante kako bi predstavili svoje preddiplomske studije kao opciju za nastavak obrazovanja.

[više]

Vijest ima dokument u privitku

Autor: Vjekoslav Mauriček, 22. 9. 2017. 12:40

UPISI U CENTAR IZVRSNOSTI IZ PODUZETNIŠTVA

U Gospodarskoj školi Varaždin ponovno kreće Centar izvrsnosti iz poduzetništva.

[više]

OBAVIJEST UČENICIMA:DRŽAVNA MATURA - PODJELA SVJEDODŽBI/POTVRDA (jesenski rok)

Autor: Vjekoslav Mauriček, 21. 9. 2017. 07:28

Obavještavaju se učenici da svjedodžbe i potvrde o položenim ispitima državne mature mogu podići u tajništvu škole svaki radni dan od 10,00 - 13,00 sati.

Učenici koji osobno podižu navedene dokumente trebaju predočiti osobnu iskaznicu.

Učenici koji nisu u mogućnosti osobno preuzeti dokument i za koje će to napraviti druga osoba: ta osoba treba sa sobom uzeti svoju osobnu iskaznicu i podatke osobe (ime i prezime, datum rođenja i OIB) čiji dokument preuzimaju.

[više]

Natječaj vježbeničke tvrtke LUTUM PERLIS d.o.o. Vijest ima dokument u privitku

Autor: Administrator , 19. 9. 2017. 12:32

Za sva radna mjesta traži se završen treći razred ekonomskog usmjerenja, poznavanje rada na računalu i znanje najmanje jednog stranog jezika. Radni odnos zasniva se na određeno vrijeme do 31.08.2018. Ukoliko smatrate da ispunjavate navedene uvjete, pozivamo Vas da nam na e-mail pošaljete svoj životopis i prijavu za posao do 24.9.2017. do 18:00 sati.

[više]

Dani mobilnosti i edukacije

Autor: Vjekoslav Mauriček, 18. 9. 2017. 15:41

BHV Education poziva učenike završnih razreda na info točku i najavu Dana mobilnosti i edukacije koja će se u četvrtak 21.rujna 2017. u 9.00h održati u školskoj knjižnici.

[više]

NATJEČAJ ZA RADNA MJESTA Vijest ima dokument u privitku

Autor: Vjekoslav Mauriček, 17. 9. 2017. 21:21

Gospodarska škola Varaždin raspisuje natječaj:

 

[više]

16. rujna - Međunarodni Dan zaštite ozonskoga omotača

Autor: Vjekoslav Mauriček, 11. 9. 2017. 11:01

Podsjećamo da je 16.09.1987. u Montrealu potpisan Montrealski protokol o tvarima koje

oštećuju ozonski omotač. To je najuspješniji međunarodni sporazum o zaštiti okoliša koji

su ratificirale skoro sve zemlje svijeta ( 196),među njima i RH ( 1991.g. ). Odlukom UN

1994. 16.19. proglašen je Međunarodnim danom zaštite ozonskog omotača.

[više]

NATJEČAJ ZA POSAO

Autor: Vjekoslav Mauriček, 8. 9. 2017. 13:07

Gospodarska škola Varaždin raspisuje natječaj za stručno osposobljavanje za rad bez zasnivanja radnog odnosa:

 1. NASTAVNIK/CA EKONOMSKE GRUPE PREDMETA
 2. NASTAVNIK/CA NJEMAČKOG JEZIKA
 3. NASTAVNIK/CA ENGLESKOG JEZIKA
 4. NASTAVNIK/CA TALIJANSKOG JEZIKA
 5. NASTAVNIK/CA FRANCUSKOG JEZIKA
 6. NASTAVNIK/CA POVIJESTI
 7. NASTAVNIK/CA GEOGRAFIJE
 8. NASTAVNIK/CA INFORMATIKE
 9. NASTAVNIK/CA LIKOVNE UMJETNOSTI
 10. NASTAVNIK/CA TJELESNE I ZDRAVSTVENE KULTURE
 11. NASTAVNIK/CA HRVATSKOG JEZIKA
 12. NASTAVNIK/CA VJERONAUKA
 13. STRUČNI SURADNIK/CA PSIHOLOG/INJA
 14. STRUČNI SURADNIK/CA KNJIŽNIČAR/KA
 15. STRUČNO OSPOSOBLJAVANJE ZA RAD U RAČUNOVODSTVU ŠKOLE
[više]

Produljenje roka valjanosti iskaznica K-18/P-7 za period od 4. do 8. rujna 2017. Vijest ima dokument u privitku

Autor: Vjekoslav Mauriček, 4. 9. 2017. 19:22

Produljuje se rok valjanosti iskaznica K-18/P-7 za period od 4. do 8. rujna 2017.

 

 

 

[više]

PRIJEVOZ UČENIKA SREDNJIH ŠKOLA VARAŽDINSKE ŽUPANIJE U ŠK.GOD. 2017./18. Vijest ima dokument u privitku

Autor: Vjekoslav Mauriček, 1. 9. 2017. 11:02

 

U prilogu se nalazi dopis  koji učenicima s područja Varaždinske županije opisuje na koji način mogu koristiti prijevoz do izdavanja potvrda u školama i kupnje mjesečne karte.

[više]

PRVI ŠKOLSKI DAN 4.9.2017. Vijest ima dokument u privitku

Autor: Vjekoslav Mauriček, 31. 8. 2017. 10:42

 

 

OBAVIJEST UČENICIMA!

 

 

REDOVNA NASTAVA U ŠKOLSKOJ GODINI 2017./2018. POČINJE 4. RUJNA 2017. GODINE. PRVI SAT ODRŽAT ĆE SE SAT RAZREDNIKA, A NAKON TOGA JE REDOVNA NASTAVA PO RASPOREDU.

RASPORED POČETKA NASTAVE NALAZI SE U PRIVITKU.

ZA UČENIKE U NASTAVKU OBRAZOVANJA KONZULTATIVNI OBLIK NASTAVE POČINJE U UTORAK 5. RUJNA 2017. U 12, 30 SATI.

 

[više]

NATJEČAJ ZA RADNA MJESTA Vijest ima dokument u privitku

Autor: Vjekoslav Mauriček, 21. 8. 2017. 11:51

- Pomoćnik/ca u nastavi učeniku/ci s teškoćama u razvoju

- Stručno komunikacijski posrednik/ca u nastavi učeniku/ci s teškoćama u razvoju

[više]

PODJELA SVJEDODŽBI I POTVRDA O POLOŽENIM ISPITIMA DRŽAVNE MATURE

Autor: Vjekoslav Mauriček, 19. 7. 2017. 12:02

Obavještavaju se učenici da svjedodžbe i potvrde o položenim ispitima državne mature mogu podići u tajništvu škole prema sljedećem rasporedu:

u četvrtak 20. 07. 2017. od 8,00 - 12,00 sati

 od 21. 07. 2017., tijekom srpnja i kolovoza od 9,00 - 11,00

Učenici koji osobno podižu navedeni dokument trebaju predočiti osobnu iskaznicu.

Učenici koji nisu u mogućnosti osobno preuzeti dokument i za koje će to napraviti druga osoba: ta osoba treba sa sobom uzeti svoju osobnu iskaznicu i podatke osobe (ime i prezime, datum rođenja i OIB) čiji dokument preuzimaju.

[više]

RASPORED POLAGANJA PREDMETNIH ISPITA Vijest ima dokument u privitku

Autor: Vjekoslav Mauriček, 13. 7. 2017. 11:45

Raspored polaganja predmetnih ispita za učenike:

Petar Runac, 3.E

Maja Oršuš, 3.P

Marija Buhin, 3.P

Martina Šekrst, 4.K

Patricija Henec, 1.T

 

[više]

RASPORED POPRAVNIH ISPITA U JESENSKOM ROKU ŠKOLSKE GODINE 2016./2017. Vijest ima dokument u privitku

Autor: Vjekoslav Mauriček, 12. 7. 2017. 22:15

Popravni ispiti održat će se u utorak, 22. kolovoza 2017. godine u 9,00 sati

[više]

OBRANA ZAVRŠNOG RADA U JESENSKOM ROKU ŠKOLSKE GODINE 2016./2017.

Autor: Vjekoslav Mauriček, 12. 7. 2017. 22:12

Prijave za izradbu i obranu završnog rada (prijavnicom za obranu: do 10. srpnja 2017. godine

Izradba završnog rada: od 10. srpnja do 11. kolovoza 2017. godine

Predaja pisanog dijela izradbe i obrane završnog rada u urudžbeni zapisnik u tajništvo škole: 11. kolovoza 2017. godine od 8,00 do 12,00 sati

Izradba završnog rada za konobare i kuhare – praktični dio: od 11. do 22. kolovoza 2017. godine

Obrana završnog rada: 24. kolovoza 2017. godine u 8,00 sati

Podjela svjedodžbi o završnom radu: 4. rujna 2017. godine u 13,15 sati

 

                                               Ravnateljica: Katica Kalogjera Novak, dipl. ing. mat.

[više]

Dostava upisnice i ostalih dokumenata potrebnih za upis u prvi razred šk. god. 2017./2018.

Autor: Vjekoslav Mauriček, 12. 7. 2017. 12:40

Učenicima koji su ostvarili pravo na upis u prvi razred Gospodarske škole Varaždin čestitamo!

 

Učenici su dužni dostaviti u Gospodarsku školu Varaždin upisnicu ispisanu iz sustava NISpuSŠ, potpisanu od strane roditelja i učenika, kao i ostale  dokumente koji su uvjet za upis u određeni program obrazovanja (potvrda školske medicine, liječnička svjedodžba medicine rada ili potvrda obiteljskog liječnika, ugovor o naukovanju, i ostali dokumenti kojima su ostvarena dodatna prava upisa) 14., 18. i 19. srpnja od 11:00 do 17:00 sati.

 

OBRAZOVNI PROGRAM

POPIS POTREBNIH DOKUMENATA KOJI SU UVJET ZA UPIS U SREDNJU ŠKOLU

ekonomska gimnazija –

eksperimentalni program

Upisnica                                                                       

Dokumenti kojima se ostvaruju dodatna prava       (bodovi) za upis u srednju školu

turistička gimnazija –

eksperimentalni program

Upisnica

                                                                      Dokumenti kojima se ostvaruju dodatna prava (bodovi) za upis u srednju školu

ekonomist

Upisnica                                                                       

Potvrda nadležnog školskog liječnika

Dokumenti kojima se ostvaruju dodatna prava (bodovi) za upis u srednju školu

komercijalist

Upisnica                                                                      

Potvrda nadležnog školskog liječnika

Dokumenti kojima se ostvaruju dodatna prava (bodovi) za upis u srednju školu

upravni referent

Upisnica                                                                         

Potvrda nadležnog školskog liječnika

Dokumenti kojima se ostvaruju dodatna prava (bodovi) za upis u srednju školu

 poslovni tajnik

Upisnica                                            

Potvrda nadležnog školskog liječnika                                                                  

Dokumenti kojima se ostvaruju dodatna prava (bodovi) za upis u srednju školu

hotelijersko-turistički tehničar

Upisnica                                                                      

Potvrda nadležnog školskog liječnika

Dokumenti kojima se ostvaruju dodatna prava (bodovi) za upis u srednju školu

prodavač

Upisnica                                                                     

Potvrda nadležnog školskog liječnika

Dokumenti kojima se ostvaruju dodatna prava (bodovi) za upis u srednju školu

konobar - JMO

Upisnica                                                                                     

Liječnička svjedodžba medicine rada

Dokumenti kojima se ostvaruju dodatna prava (bodovi) za upis u srednju školu

Ugovor o naukovanju (prilikom upisa ili najkasnije do kraja prvog polugodišta)

kuhar

Upisnica                                                                                       

Liječnička svjedodžba medicine rada

Dokumenti kojima se ostvaruju dodatna prava (bodovi) za upis u srednju školu

administrator prilagođeni program

KANDIDATI OBVEZNO PRILAŽU

upisnicu

1.) Rješenje o primjerenome obliku školovanja, stručno mišljenje Službe za profesionalno usmjeravanje Hrvatskoga zavoda za zapošljavanje o sposobnostima i motivaciji učenika za, u pravilu pet, a najmanje tri primjerena programa obrazovanja,izdanog na temelju stručnog mišljenja nadležnoga školskog liječnika koji je pratio kandidata tijekom prethodnog obrazovanja, a na temelju prethodno dostavljene specijalističke dokumentacije o težim zdravstvenim teškoćama i/ili dugotrajnom liječenju koji su utjecali na postizanje rezultata tijekom prethodnog obrazovanja i/ili mu značajno sužavaju mogući izbor programa obrazovanja i zanimanja prema stručno usuglašenoj metodologiji te obrade multidisciplinarnog tima Hrvatskog zavoda za zapošljavanje

 

 

Učenik koji u trenutku upisa nije u mogućnosti dostaviti liječničku svjedodžbu medicine rada, pri upisu dostavlja potvrdu obiteljskog liječnika, a liječničku svjedodžbu dostavlja naknadno.
Učenik koji upisuje program obrazovanja za vezane obrte (JMO) dužan je pri upisu ili naknadno dostaviti sklopljen ugovor o naukovanju s licenciranim obrtnikom ili pravnom osobom.

[više]

DRŽAVNA MATURA - VAŽNA OBAVIJEST

Autor: Vjekoslav Mauriček, 19. 6. 2017. 14:16

 

Poštovani učenici,

obavještavamo vas da se sutra 20.lipnja 2017. NEĆE provesti ispit iz Hrvatskoga jezika - Test (A i B). O datumu provedbe ispita obavijestiti ćemo vas naknadno, a preporučamo vam da redovito pratite mrežnu stranicu NCVVO-a i postani-student.hr.

Ravnateljica: Katica Kalogjera Novak, dipl. ing. mat.

[više]

KALENDAR DOPUNSKOG RADA I POLAGANJA PREDMETNIH ISPITA U ŠKOLSKOJ GODINI 2016./2017. Vijest ima dokument u privitku

Autor: Vjekoslav Mauriček, 19. 6. 2017. 07:30

RASPORED DOPUNSKOG RADA I POLAGANJA PREDMETNIH ISPITA

Dopunski rad održat će se 21.,  23., 26., 27., 28., 29. i 30. lipnja  2017. godine.

 

 

SATNICA

21., 23., 27., 28., 29. i 30.  LIPNJA. 2017. (PRIJEPODNE):

1. SAT   7,20 – 8,05

2. SAT   8,10 – 8,55

3. SAT   9,00 – 9,45

4. SAT  10,00 – 10,45

5. SAT  10,50  - 11,35

6. SAT  11,40 – 12,25

7. SAT  12,30 – 13,15        

 

26. LIPNJA 2017. (POSLIJEPODNE):

1. SAT  14,00 – 14,45

2. SAT  14,50 -  15,35

3. SAT  15,40 – 16,25

4. SAT  16,35 – 17,20

5. SAT  17,25 – 18,10

6. SAT  18,15 – 19,00

[više]

Izrada straničnika u 1.b

Autor: Vjekoslav Mauriček, 14. 6. 2017. 18:02

Prošloga su tjedna tijekom nastavnih sati hrvatskoga jezika na sugestiju svoje profesorice Željke Kristan učenici 1.b izrađivali straničnike, označivače mjesta u knjizi na kojem se prestalo čitati.

Straničnici su inspirirani  glagoljicom, ali i  likovima omiljenih životinja te nezaobilaznim smajlićima.

Najboljim radom sami učenici proglasili su straničnik učenice Lucije Pomper, a radove učenika možete vidjeti u nastavku.

Svim učenicima preporučamo internetsku stranicu http://glagoljica.salamander-studios.com/, na kojoj se mogu zabaviti, a ponešto i naučiti pišući bez ikakva napora različitim tipovima glagoljice.

[više]

Hrvatski znakovni jezik

Autor: Vjekoslav Mauriček, 13. 6. 2017. 13:11

 

Kroz školsku godinu 2016./2017. nastavljena je tradicija da učenici Srednje Gospodarske škole u Varaždinu mogu učiti hrvatski znakovni jezik kao izborni predmet. Učenjem hrvatskog znakovnog jezika učenici svladavaju novi jezik koji im pomaže u komunikaciji s gluhim osobama, ali i u rušenju određenih barijera i predrasuda prema gluhim osobama. Tako su polaznici izbornog predmeta „Hrvatski znakovni jezik“ mogli ove godine ponajprije upoznati jednu novu kulturu – kulturu gluhih osoba. Također, upoznali su se s predrasudama i stavovima koje čujuće osobe imaju prema gluhih osobama te kako su kroz određene povijesne epohe gluhe osobe bile prihvaćene u društvu. Važno je bilo krenuti s ovim dijelom gradiva kako bi učenici ne samo upoznali gluhe osobe već ih zavoljeli.

[više]

EUROPA U ŠKOLI

Autor: Vjekoslav Mauriček, 12. 6. 2017. 07:35

Učenica naše škole polaznica 3.h  razreda Elena Biškup je sklopu natjecanja“ Europa u školi“ koji  organizira Europski pokret  Hrvatska već 23. put, osvojila drugo mjesto u dobnoj skupini 3 i 4 razreda srednjih škola  sa svojim esejom  na temu  „Jedinstvo  Europe –san nekolicine i nada za mnoge“. mentor navedene učenice je Tomislav Vusić, diplomirani teolog predavač katoličkog vjeronauka na Gospodarskoj Varaždin. 

[više]

Projekt ZDRAVO

Autor: Vjekoslav Mauriček, 9. 6. 2017. 13:23

Naša škola se i u školskoj godini 2016/2017. uključila u provedbu projekta Zdravo! Nositelj projekta je udruga CEDAR – centar za edukaciju, savjetovanje i osobni razvoj iz Zagreba.

 

 

[više]

NATJEČAJ ZA UPIS UČENIKA U I. RAZRED SREDNJIH ŠKOLA ZA ŠKOLSKU GODINU 2017./2018 Vijest ima dokument u privitku

Autor: Vjekoslav Mauriček, 6. 6. 2017. 13:00

Natječaj za upis učenika u I. razred Gospodarske škole Varaždin za školsku godinu 2017./2018 pogledajte ovdje.

 

[više]

POZIV UČENICIMA ZA NASTAVAK OBRAZOVANJA U STATUSU REDOVITOG UČENIKA Vijest ima dokument u privitku

Autor: Vjekoslav Mauriček, 6. 6. 2017. 08:44

Pozivaju se učenici koji u roku od dvije godine od završetka trogodišnje strukovne škole žele nastaviti daljnje školovanje u Gospodarskoj  školi Varaždin u statusu redovitog  učenika za strukovnu kvalifikaciju/zanimanje KOMERCIJALIST ( Obrazovni sektor: EKONOMIJA, TRGOVINA I POSLOVNA  ADMINISTRACIJA) i za strukovnu kvalifikaciju /zanimanje TURISTIČKO-HOTELIJERSKI KOMERCIJALIST (Obrazovni sektor TURIZAM I UGOSTITELJSTVO ) da podnesu pismeni zahtjev za nastavak obrazovanja do 5. srpnja 2017. godine.

[više]

FAKULTATIVNA NASTAVA INFORMATIKE U NOVOJ ŠKOLSKOJ GODINI

Autor: Vjekoslav Mauriček, 5. 6. 2017. 12:40

Školske godine 2016./2017. u Gospodarskoj školi Varaždin učenici su po prvi puta mogli upisati fakultativni predmet Informatika.

Ovo su radovi učenika!

 

Pozivamo vas, upišite fakultativnu informatiku u školskoj godini 2017./2018!

[više]

BICIKLIJADA 2017.

Autor: Vjekoslav Mauriček, 5. 6. 2017. 12:24

U petak, 26. svibnja 2017. godine, održana je druga po redu Biciklijada učenika i nastavnika Gospodarske škole Varaždin. Ove godine vožena je tura na relaciji Varaždin- Beretinec- Varaždin, a sudjelovalo je 50- ak učenika. U pratnji učenika bilo je i 6 nastavnika: Dubravka Kunić, Jadranka Zgrebec, Ana Oreški, Ivan Šeruga, Ivan Štimac i Saša Pokos. Odaziv je bio nešto slabiji u odnosu na prošlu godinu iz razloga što je Biciklijada održana bez prisustva završnih razreda. 

[više]

JEDNOSTAVNA NABAVA RADOVA NA UREĐENJU ŠKOLSKOG ZEMLJIŠTA Vijest ima dokument u privitku

Autor: Vjekoslav Mauriček, 5. 6. 2017. 08:59

Gospodarska škola Varaždin u postupku je jednostavne nabave radova na uređenju školskog zemljišta.
Detaljan opis predmeta nabave, kriterij za odabir ponuda, način na koji se podnosi ponuda, krajnji rok za dostavu ponuda, kao i svi ostali važni podaci navedeni su u Pozivu na dostavu ponuda.

[više]

DEGUSTACIJA JAGODA

Autor: Vjekoslav Mauriček, 1. 6. 2017. 13:38

U sklopu projekta Shema školskog voća i povrća 05.svibnja održana je degustacija jagoda za učenike 2. i 3.a razreda. Gosp. Brečak, dip.ing.agr. održao je kratko predavanje o tome zašto je jagoda zdravo voće i koje sve sorte jagoda postoje. Naši učenici su degustirali i ocjenjivali sortu clery i joly.

[više]

Promotivni video projekta PoKret – poduzetno i kreativno

Autor: Vjekoslav Mauriček, 1. 6. 2017. 11:38

[više]

Edukativna ekskurzija Kumrovec – Veliki Tabor – Krapina

Autor: Vjekoslav Mauriček, 30. 5. 2017. 12:31

Gospodarska škola Varaždin je partner na projektu PoKret – poduzetno i kreativno čiji je nositelj URIP – Udruga za razvoj građanskog društva i poduzetništva. Projekt je sufinanciran od strane Ministarstva znanosti i obrazovanja Republike Hrvatske u području izvaninstitucionalnog odgoja i obrazovanja djece i mladih u školskoj godini 2016./2017.

U projekt je tijekom njegove provedbe bilo uključeno 70 učenika Gospodarske škole Varaždin kroz dvije edukacije i 25 radionica keramike i papira.

[više]

PROJEKT FRAZEMI IZ NAŠE SVAKIDAŠNJICE UČENIKA 4.C I 3.B RAZREDA

Autor: Vjekoslav Mauriček, 29. 5. 2017. 11:50

U srijedu, 24. svibnja, u školskoj knjižnici predstavljen je projekt Frazemi iz naše svakidašnjice, na kojem su učenici 4.C i 3.B razreda radili tijekom ove školske godine.

Učenici su priredili  izložbu plakata i vlastitih likovnih radova s temom frazema te izradili  rječnik frazema kojima se svakodnevno služe, koji su poklonili školskoj knjižnici.

Rječnik obuhvaća 350 frazema iz standardnog jezika, mjesnih govora i učeničkog žargona s objašnjenjem njihova značenja.

[više]

GOSPODARSKA ŠKOLA VARAŽDIN U "MATEMATIČKOM" EU PROJEKTU

Autor: Vjekoslav Mauriček, 29. 5. 2017. 11:39

Meria je skraćenica naziva projekta Mathematics Education – Relevant, Interesting and Applicable (Matematičko obrazovanje – značajno, zanimljivo i primjenjivo) europskog programa u području obrazovanja Erasmus+. Projekt vodi i koordinira Prirodoslovno-matematički fakultet Sveučilišta u Zagrebu, a Gopodarska škola Varaždin sudjeluje kao pridružena partnerska škola iz Hrvatske. Više o projektu, partnerima i partnerskim školama pročitajte na MERIA.

[više]

Dani otvorenih vrata udruga 2017. godine Vijest ima dokument u privitku

Autor: Vjekoslav Mauriček, 23. 5. 2017. 14:17

Pozivamo vas da nas posjetite na Danima otvorenih vrata udruga 2017. godine koje će se održati na adresi Graberje 33, Varaždin, dana 25.05.2017. godine (četvrtak) od 10:00 do 20:00 sati. 

[više]

UNITED WORLD COLLEGES (UWC) Vijest ima dokument u privitku

Autor: Vjekoslav Mauriček, 23. 5. 2017. 13:33

United World Colleges (UWC) poziva sve visoko motivirane učenike i učenice da se prijave na natječaj, uz posebnu napomenu da  financijska sposobnost kandidata ne utječe na njegov izbor.

U prilogu pročitati uvjete za natječaj.

[više]

Sportske aktivnosti povodom Dana maturanata

Autor: Vjekoslav Mauriček, 23. 5. 2017. 08:27

TURNIR U ODBOJCI I NOGOMETU

1. mjesto u odbojci - 4. C razred

2. mjesto u odbojci - 4. B razred --

1. mjesto u nogometu - 4. K razred

2. mjesto u nogometu - 3. T razred

3. mjesto u nogometu - 4. O razred

[više]

Maturalna večer završnih razreda Gospodarske škole Varaždin, generacije 2016./2017.

Autor: Vjekoslav Mauriček, 23. 5. 2017. 08:19

U subotu 20. svibnja 2017. godine održana je Maturalna večer završnih razreda Gospodarske škole Varaždin, generacije 2016./2017. Večer je prošla uz puno zabave, smijeha i emocija, a proglašeni su kralj i kraljica maturalne te najbolji maturantski razred. Kraljica maturalne bila je Diana Papec, a kralj maturalne Karlo Komes, oboje učenici 4. H razreda čija je razrednica Petra Košćak. Najbolji maturantski razred bio je 4. O razred, razrednice Dubravke Kunić.

[više]

MAX SUCHT DEN SUPERSTAR

Autor: Vjekoslav Mauriček, 22. 5. 2017. 09:26

[više]

DRŽAVNO PRVENSTVO REPUBLIKE HRVATSKE ZA OSNOVNE I SREDNJE ŠKOLE IZ ATLETIKE

Autor: Vjekoslav Mauriček, 17. 5. 2017. 11:43

Dana 11.svibnja 2017.godine održalo se Državno prvenstvo u atletici za dječake i djevojčice iz osnovnih i srednjih škola na stadionu ASK-a u Splitu. Okupili su se učenici iz čak 18 županija RH. Nakon pozdrava predsjednika Hrvatskog školskog sportskog saveza i nastupa talentiranih splitskih mažoretkinja, Državno prvenstvo je službeno započelo u 10:00 sati.

U muškoj konkurenciji natjecalo se 17 srednjoškolskih ekipa, a učenici našeg školskog sportskog društva osvojili su izvrsno 9. mjesto.

[više]

INDIJA

Autor: Vjekoslav Mauriček, 15. 5. 2017. 10:15

12.4.2017. učenice i učenici 3.D i 2.H razreda imali su prezentaciju na temu INDIJA uz mentorstvo prof. Irene Ipša. Cilj nam je bio da učenicima naše škole približimo ovu drevnu kulturu i civilizaciju koju su u jednom dijelu svoje povijesti Englezi nazivali i svojim Draguljem u kruni zbog iznimnog utjecaja i važnosti koji je imala na njihovu zemlju, a koja se još i danas može vidjeti i osjetiti. Kao što su to naši učenici pokazali, Indija je izvor civilizacije, mudrosti, tolerancije, predivne arhitekture, odiše šarenilom na svakome koraku, zavodi mirisima svoje kuhinje, te zvucima svoje tradicionalne, ali i moderne glazbe.

[više]

TEA TIME U 4.S

Autor: Vjekoslav Mauriček, 12. 5. 2017. 13:20

Učenici 4.S spojili su svoje kulinarske vještine i poznavanje engleske kulture ispijanja čaja te su u kuharskom praktikumu spekli tipične pogačice (scones) koje se obično jedu s maslacem i džemom uz čaj. Zatim su zajedno sa svojom profesoricom engleskog jezika, priredili “tea party” sa sendvičima, pogačicama i kolačima. Pio se engleski čaj s mlijekom i svi su uživali u malo drukčijem satu engleskog jezika.

[više]

STIPENDIJA JAPANSKE VLADE Vijest ima dokument u privitku

Autor: Vjekoslav Mauriček, 11. 5. 2017. 13:25

Veleposlanstvo Japana uime japanskog Ministastva obrazovanja, kulture,

sporta, znanosti i tehnologije raspisalo je  natječaj za dodjelu stipendija

stranim državljanima za preddiplomski studij u Japanu. Stipendija pokriva

sve troškove studija u Japanu, put do Japana, kao i smještaj tijekom barem

prve dvije godine studija i mjesečni novčani dodatak. Stipendije se nude za

sve smjerove koji se nude na sveučilištima u Japanu.

[više]

Pismo predsjednika Europskoga parlamenta Antonija Tajanija povodom Dana Europe Vijest ima dokument u privitku

Autor: Vjekoslav Mauriček, 10. 5. 2017. 09:28

 

U prilogu možete pročitati pismo predsjednika Europskoga parlamenta Antonija Tajanija povodom Dana Europe.

[više]

DANI OTVORENIH VRATA HAZU

Autor: Vjekoslav Mauriček, 10. 5. 2017. 09:05

 

 

Varaždinski zavod za znanstveni rad pripremio je povodom Dana otvorenih vrata Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti nekoliko zanimljivih zbivanja.

[više]

DAN EUROPE

Autor: Vjekoslav Mauriček, 9. 5. 2017. 13:46

Učenice 4.e razreda u pratnji školske knjižničarke prisustvovale su obilježavanju Dana Europe u Elektrostrojarskoj školi Varaždin. Tom prigodom župan Varaždinske županije Predrag Štromar održao je učenicima predavanje na temu „Suradnja EU s lokalnom samoupravom“.

[više]

NATJEČAJ ZA POSAO

Autor: Vjekoslav Mauriček, 9. 5. 2017. 09:35

Gospodarska škola Varaždin raspisuje natječaj za radno mjesto SPREMAČ /SPREMAČICA.

Tekst natječaja možete pročitati ovdje.

[više]

Studijski posjet partnerske škole Engelbert–Bohn–Schule Karlsruhe

Autor: Vjekoslav Mauriček, 8. 5. 2017. 11:47

Nastavno na studijsko putovanje učenika i nastavnika Gospodarske škole u sklopu projekta „Interdisciplinarni kurikulum srednjih strukovnih škola“ prošle godine, jedna od posjećenih partnerskih škola u Njemačkoj točnije Engelbert–Bohn–Schule Karlsruhe uzvratila je studijskim posjetom u sklopu početka dugoročne suradnje i razmjene iskustva kako učenika tako i nastavnika u suvremenim nastavnim metodama i oblicima rada. 

[više]

NATJEČAJ ZA RAVNATELJA/RAVNATELJICU ŠKOLE Vijest ima dokument u privitku

Autor: Vjekoslav Mauriček, 7. 5. 2017. 00:01

Gospodarska škola Varaždin raspisuje natječaj od petka 5. svibnja 2017. godine za izbor i imenovanje RAVNATELJA/RAVNATELJICU škole.

Tekst natječaja možete pročitati ovdje.

[više]

Svjetski dan pripovijedanja i Noć knjige

Autor: Vjekoslav Mauriček, 3. 5. 2017. 13:36

Ove godine manifestacije Noć knjiga i Svjetski dan pripovijedanja obilježili smo nakon povratka s proljetnih praznika. Školska knjižnica ugostila je učenike 1.h razreda koji su se okušali u umijeću pripovijedanja kratkih priča. Ovogodišnja tema bila je Preobražaj. Svoje uratke pročitali su u školskoj knjižnici gdje možete potražiti i pročitati zbornik u kojem se nalazi tek dio njihovih odličnih radova.

 

 

[više]

DAN OTVORENIH VRATA NA SVEUČILIŠTU SJEVER Vijest ima dokument u privitku

Autor: Vjekoslav Mauriček, 2. 5. 2017. 14:24

 

Na Sveučilištu Sjever u petak  5.svibnja 2017.g. održat će se Dani otvorenih vrata. Vrata Sveučilišta bit će otvorena svim zainteresiranim posjetiteljima od 11 do 16 sati.

Poziv fakulteta možete pročitati u privitku.

[više]

DRŽAVNO NATJECANJE U ZANIMANJU POSLOVNI/NA TAJNIK/CA I DRŽAVNA SMOTRA U ZANIMANJU UPRAVNI/NA REFERENT/ICA

Autor: Vjekoslav Mauriček, 2. 5. 2017. 09:45

Državno natjecanje u zanimanju Poslovni/a tajnik/ca i Državna smotra upravnih referenata održani su u Ekonomskoj školi Mije Mirkovića u Rijeci od 26. do 28. travnja 2017. godine.

Gospodarsku školu Varaždin u zanimanju Poslovni/a tajnik/ca predstavljala je Silvija Benko učenica 3.A razreda, a na Državnoj smotri u zanimanju upravni referent učenica 4.C razreda Iva Šinjori.

[više]

NATJEČAJ ZA RADNO MJESTO

Autor: Vjekoslav Mauriček, 2. 5. 2017. 08:53

Godpodarska škola Varaždin raspisuje natječaj od petka 28. travnja 2017. godine za NASTAVNIKA/CU HRVATSKOG JEZIKA.

Tekst natječaja možete pročitati ovdje.

[više]

Međunarodno natjecanje „Poslovni izazov Zapadnog Balkana“

Autor: Vjekoslav Mauriček, 27. 4. 2017. 12:39

Učenica 4.K razreda Gospodarske škole Varaždin, Melanija Šestanj, sudjelovala je od 22. do 24. travnja 2017. godine na međunarodnom natjecanju "Poslovni izazov Zapadnog Balkana" u Beogradu.

Natjecanje je bilo organizirano u organizaciji Junior Achievementa, a na natjecanju je sudjelovalo 20 najboljih učenika iz Hrvatske, Srbije, Bosne i Hercegovine i Crne Gore. Cilj natjecanja je bio izraditi i prezentirati poslovni plan na zadanu temu. Mentorica učenici bila je profesorica Iva Vukotić.

[više]

NATJEČAJ ZA RADNO MJESTO

Autor: Vjekoslav Mauriček, 25. 4. 2017. 09:50

Gospodarska škola Varaždin raspisuje natječaj za RADNIKA ZA TEHNIČKO ODRŽAVANJE - RUKOVATELJ KOTLOVNICE, VENTILACIJE I TEHNIČKOG ODRŽAVANJA DVORANE.

Tekst natječaja možete pročitati ovdje.

[više]

Uskrs na varaždinskom placu

Autor: Vjekoslav Mauriček, 18. 4. 2017. 09:58

U subotu, osmog travnja 2017. godine, na Gradskoj tržnici Varaždin, Učenička zadruga Sunce prodavala je svoje pisanice i Uskršnje ukrase. Učenici Srednje strukovne i Gospodarske škole Varaždin, demonstrirali su kako izraditi keramičke pisanice i proljetne ukrase te su svi zainteresirani mogli sudjelovati.

[više]

KOMERCIJALISTI TREĆI U DRŽAVI!

Autor: Vjekoslav Mauriček, 14. 4. 2017. 09:13

Kao i svake godine, komercijalisti Gospodarske škole Varaždin postižu zavidne rezultate.

Od 10. do 12. travnja 2017. godine u Ekonomskoj školi Braća Radić u Đakovu održano je državno natjecanje u disciplinama Komercijalist i Prodavač. Gospodarsku školu Varaždin u disciplini Komercijalist predstavljao je tim od troje učenika 4.K razreda – Denis Smotar, Ivona Satončić i Anamarija Kos koji su osvojili visoko treće mjesto. Mentorica učenicima bila je profesorica ekonomske grupe predmeta Iva Vukotić, dok su ih pripremali i profesorica engleskog jezika Sandra Piskač te profesorica informatike Jasminka Kelemen.

[više]

DAN OTVORENIH VRATA NA FAKULTETU ORGANIZACIJE I INFORMATIKE

Autor: Vjekoslav Mauriček, 14. 4. 2017. 09:07

Na Fakultetu organizacije i informatike Sveučilišta u Zagrebu u utorak 25. travnja 2017. godine će se održati Dan otvorenih vrata. Vrata Fakulteta bit će otvorena svim zainteresiranim posjetiteljima od 10 do 13 sati.

Poziv Fakulteta možete pročitati ovdje.

[više]

SRETAN USKRS

Autor: Vjekoslav Mauriček, 11. 4. 2017. 13:39

Svim učenicima, roditeljima i poslovnim partnerima sretan Uskrs žele djelatnici Gospodarske škole Varaždin!

                                   

[više]

3. sajam vježbeničkih tvrtki Gospodarske škole Varaždin i Sajam učeničkih zadruga

Autor: Vjekoslav Mauriček, 10. 4. 2017. 16:55

7. travnja 2017. godine je održan 3. sajam vježbeničkih tvrtki Gospodarske škole Varaždin i Sajam učeničkih zadruga u školskoj sportskoj dvorani. Na sajmu je sudjelovalo 37 vježbeničkih tvrtki i 11 učeničkih zadruga s područja Varaždinske, Međimurske, Bjelovarsko-bilogorske, Zagrebačke županije i grada Zagreba.

U sklopu sajma je održana i edukacija u primjeni Vježbeničkog ERP sustava, edukativnog informacijskog sustava koji se koristi u nastavnom predmetu Vježbenička tvrtka za lakše savladavanje gradiva iz strukovnih sadržaja i stjecanje poduzetničkih kompetencija.

[više]

Anglosphere – Škotska

Autor: Vjekoslav Mauriček, 6. 4. 2017. 15:07

5. travnja 2017. u školskoj knjižnici GOŠK Varaždin realiziran je prvi dio projekta Anglosphere koji se provodi svake godine s ciljem upoznavanja učenika s kulturom zemalja engleskog govornog područja.

Ove godine učenice 4.H razreda Andrea Jakupec, Lucija Klopotan i Tamara Posavec, pod mentorstvom prof. Vanje Perši, u suradnji s učenicima 2.D razreda Matijom Kolmanom, Sarom Slunjski i Tamarom Petriševac, mentorice prof. Natalije Ređep, pripremili su predavanje i prezentaciju te učenicima predstavili čarobnu Škotsku.

[više]

NATJECANJE IZ ATLETIKE

Autor: Vjekoslav Mauriček, 4. 4. 2017. 12:04

Ove godine je na Županijskom natjecanju iz atletike sudjelovala muška ekipa našeg školskog sportskog društva „GOŠK“. Natjecanje je održano na stadionu Sloboda 30.03. 2017. godine u organizaciji ŽŠSS- a i AK Sloboda.

U muškoj konkurenciji natjecale su se 4 ekipe, a mladići naše škole su osvojili 1. mjesto i direktni plasman na Državno prvenstvo RH koje će se održati u Splitu 10. i 11. svibnja 2017. godine. Voditelj ekipe je bio prof. Ivan Šeruga, a u pripremi učenika sudjelovao je i pripravnik Tomislav Biškup.

[više]

Učenici Gospodarske škole posjetili HPB d. d. Zagreb (poslovnica Varaždin) i Županijsku komoru Varaždin

Autor: Vjekoslav Mauriček, 3. 4. 2017. 07:39

Povodom obilježavanja Svjetskog i Europskog tjedna novca učenici Gospodarske škole (4. E razred, obrazovni smjer – ekonomist) su 28. 3. 2017. i 30. 3. 2017. u pratnji nastavnica posjetili Hrvatsku poštansku banku d. d. Zagreb (poslovnica Varaždin) te Županijsku komoru Varaždin. Učenici su prisustvovali predavanjima uz interaktivnu radionicu na temu bankarskog poslovanja, osobnih financija, osiguranja i investicijskih fondova s ciljem financijskog obrazovanja i unapređenja razine financijske pismenosti.

[više]

NATJEČAJ ZA RADNO MJESTO

Autor: Vjekoslav Mauriček, 30. 3. 2017. 07:35

Gospodarska škola Varaždin raspisuje natječaj za: RADNIK ZA TEHNIČKO ODRŽAVANE - RUKOVATELJ KOTLOVNICE, VENTILACIJE I TEHNIČKOG ODRŽAVANA DVORANE.

Tekst natječaja možete pročitati ovdje.

[više]

Antonio Detić – finalist natjecanja METRO Junior Top Chef 2017.

Autor: Vjekoslav Mauriček, 29. 3. 2017. 13:56

Dana 23. ožujka održano je regionalno natjecanje mladih kuhara METRO Junior Top Chef 2017. u Zagrebu.

Učenik 4.s razreda Gospodarske škole Varaždin Antonio Detić bio je među prvih troje koji su se plasirali u finale. Pored toga Antonio je dobio priznanje za najbolju i najkreativniju prezentaciju.

[više]

NATJEČAJ ZA RADNO MJESTO

Autor: Vjekoslav Mauriček, 24. 3. 2017. 14:05

Gospodarska škola Varaždin raspisuje natječaj za NASTAVNIKA/CU GEOGRAFIJE I TURISTIČKE GEOGRAFIJE.

Tekst natječaja možete pročitati ovdje.

[više]

DRŽAVNO NATJECANJE GASTRO 2017. (20.3-23.3.2017. CRIKVENICA)

Autor: Vjekoslav Mauriček, 24. 3. 2017. 14:01

Dana 20.3.2017. godine u Hotelu Omorika u Crikvenici otvoreno je državno natjecanje Gastro u gastronomskim i hotelijersko-turističkim disciplinama.

Trenutno se u sektoru turizma i ugostiteljstva obrazuje pet tisuća učenika. Sudjelujući na školskim i regionalnim natjecanjima  najboljih 93-oje učenika došlo je na državno natjecanje gdje su se natjecali u jednoj od ukupno osam disciplina. Pokazali su svo svoje znanje i vještine koje su  stekli svojim marljivim radom i trudom.

[više]

Državno natjecanje Poslovni izazov

Autor: Vjekoslav Mauriček, 23. 3. 2017. 14:05

Dana 22. ožujka 2017. godine u Zagrebu je održano državno natjecanje Poslovni izazov u organizaciji Obrazovne grupe Zrinski. Učenici su izradili poslovni plan i prezentaciju na temu „Zrinski“ čime su se plasirali na natjecanje.

[više]

POLUZAVRŠNICA DRŽAVNOG PRVENSTVA REPUBLIKE HRVATSKE U RUKOMETU ZA DJEVOJKE

Autor: Vjekoslav Mauriček, 22. 3. 2017. 13:56

U utorak, 21.03.2017. godine, održano je Poluzavršno natjecanje RH srednjih škola u rukometu za djevojke u Čakovcu. Na Poluzavršnici skupine Sjever su nastupale prvakinje četiri županije Međimurske, Koprivničko- križevačke, Virovitičko- podravske i Varaždinske.

Naše djevojke igrale su u polufinalu sa ŠSD iz Koprivnice i izgubile. Drugu utakmicu su igrale protiv prvakinja Virovitičko - podravske županije i osvojile 3. mjesto

[više]

NATJEČAJ ZA STRUČNO OSPOSOBLJAVANJE ZA RAD BEZ ZASNIVANJA RADNOG ODNOSA

Autor: Vjekoslav Mauriček, 21. 3. 2017. 21:13

Gospodarska škola Varaždin raspisuje natječaj za stručno osposobljavanje za rad za sljedeća radna mjesta:

1. NASTAVNIK/CA EKONOMSKE GRUPE PREDMETA

2. NASTAVNIK/CA NJEMAČKOG JEZIKA

3. NASTAVNIK/CA ENGLESKOG JEZIKA

4. NASTAVNIK/CA POZNAVANJA ROBE I PREHRANE

5. NASTAVNIK/CA INFORMATIKE

6. STRUČNI SURADNIK/CA PEDAGOG/INJA 

[više]

Godišnja nagrada za novinarske radove koji promiču vrijednosti obrazovanja 2015. – 2016.

Autor: Vjekoslav Mauriček, 16. 3. 2017. 12:06

Već četvrtu godinu zaredom dodjeljuju se Godišnje nagrade za novinarske radove koji promiču vrijednost obrazovanja.  Pragma ovom Nagradom želi podržati rad novinara koji promiču vrijednost obrazovanja i koji doprinose informiranosti građana o obrazovanju.

Pragma je udruga osnovana 2006. godine u Zagrebu s ciljem promicanja, razvitka i unapređenja svih aspekata socijalne i zdravstvene zaštite socijalno ugroženih i bolesnih osoba. Pragma teži ostvarivanju društva socijalne pravde i jednakih šansi.

Učenici, roditelji i nastavnici mogu se uključiti u glasovanje za najbolji tiskani, tv i/ili radijski prilog. Više o Nagradi i udruzi možete pročitati na stranicama:  www.udruga-pragma.hr

 

[više]

Učenice Gospodarske škole Varaždin odlične na Međužupanijskom natjecanju u disciplini Poslovni/a tajnik/ca u školskoj godini 2016./2017.

Autor: Vjekoslav Mauriček, 13. 3. 2017. 16:44

Gospodarska škola Varaždin bila je 9. ožujka 2017. godine domaćin Međužupanijskog natjecanja u disciplini Poslovni/a tajnik/ca. Na natjecanje se nakon održanih školskih natjecanja plasiralo pet učenika. Plasirani učenici pohađaju 3. razred usmjerenja Poslovni tajnik u Upravnoj školi Zagreb, Ekonomskoj školi Sisak i Gospodarskoj školi Varaždin.

Učenici su se natjecali u vještini kompjutorske daktilografije te u rješavanju integralnog zadatka iz poslovnih komunikacija i tehnike komuniciranja.

[više]

Literarni i likovni natječaj Sfera Vijest ima dokument u privitku

Autor: Vjekoslav Mauriček, 13. 3. 2017. 08:51

 

 

Društvo za znanstvenu fantastiku SFera i ove godine organizira likovni i literarni natječaj. Pozivamo sve koji vole pisati ili se rado izražavaju slikom, osobito one koji vole znanstvenu fantastiku, da pažljivo pročitaju priložene upute ili posjete stranicu www.sfera.hr i prijave se na natječaj. 

[više]

MEĐUŽUPANIJSKO NATJECANJE IZ VJERONAUKA

Autor: Vjekoslav Mauriček, 10. 3. 2017. 12:22

2. veljače 2017. godine održano je u prostorijama Graditeljske, prirodoslovne i rudarske škole Varaždin, Međužupanijsko natjecanje iz vjeronauka. Ovogodišnja tema bila je Misijska djelatnost Crkve. Sudionici ovogodišnjeg natjecanja bili su učenici sa svojim mentorima iz svih srednjih škola s područja Čakovečke, Koprivničko-križevačke i Varaždinske županije.

[više]

ŽUPANIJSKO NATJECANJE IZ POVIJESTI

Autor: Vjekoslav Mauriček, 10. 3. 2017. 12:21

U utorak, 7. ožujka, na Drugoj gimnaziji Varaždin održano je Županijsko natjecanje iz povijesti na kojem je sudjelovala učenica naše škole 

Natjecanje se održavalo u četiri kategorije, a učenica Gospodarske škole Varaždin Elena Biškup iz 3.H razreda (mentor Željko Klaić), natjecala se u trećoj kategoriji. U konkurenciji desetero natjecatelja, učenica je osvojila 5. mjesto.  

[više]

ŽUPANIJSKO NATJECANJE U ODBOJCI

Autor: Vjekoslav Mauriček, 10. 3. 2017. 10:29

U srijedu, 8.03.2017. godine, je održano Županijsko natjecanje u odbojci u Areni Varaždin. Učenice našeg ŠSD- a „GOŠK“ sudjelovale su na natjecanju i u vrlo jakoj konkurenciji osvojile treće mjesto.

[više]

ŽUPANIJSKO NATJECANJE IZ LATINSKOG JEZIKA - u kategoriji latinski jezik za gimnazije

Autor: Vjekoslav Mauriček, 9. 3. 2017. 13:45

20. veljače 2017. održano je Županijsko natjecanje iz latinskog jezika u Prvoj gimnaziji Varaždin.

Na natjecanju su sudjelovale tri učenice 2.c razreda Gospodarske škole Varaždin, a pripremala ih je mentorica Andreja Igrec, profesorica latinskog jezika.

 

[više]

ŽUPANIJSKO NATJECANJE IZ HRVATSKOG JEZIKA

Autor: Vjekoslav Mauriček, 9. 3. 2017. 13:37

U ponedjeljak, 6. ožujka, na Prvoj gimnaziji Varaždin održano je Županijsko natjecanje iz hrvatskog jezika na kojem je sudjelovalo sedmero učenika naše škole. 

[više]

ŽUPANIJSKO NATJECANJE IZ NJEMAČKOG JEZIKA

Autor: Vjekoslav Mauriček, 9. 3. 2017. 13:34

I ove su godine učenici naše škole sudjelovali na Županijskom natjecanju iz njemačkog jezika održanom 1. ožujka u prostorijama Elektrostrojarske škole Varaždin. Natjecali su se učenici: Nikol Krleža (mentor Petar Kuščar), Leonarda Purgarić (mentor Dubravka Biškup), Sara Slunjski (mentor Dubravka Biškup), Anamarija Vitez (mentor Elizabeta Šmit), Patrik Vrtar (mentor Elizabeta Šmit), David Strelec (mentor Dubravka Biškup) te David Štefičar (mentor Dubravka Biškup).

[više]

Procvjetali šafrani nagovijestili dolazak proljeća

Autor: Vjekoslav Mauriček, 6. 3. 2017. 09:50

 

Učenici  su se i ove školske godine aktivno uključili u Projekt Šafran (The Crocus Project) koji upoznaje mlade s temom Holokausta i upozorava ih na diskriminaciju, predrasude i nesnošljivost te ih potiče na kontinuirano učenje o važnosti tolerancije i poštovanja.

[više]

ŽUPANIJSKO NATJECANJE IZ GEOGRAFIJE

Autor: Vjekoslav Mauriček, 6. 3. 2017. 08:21

U četvrtak, 23. veljače, u prostorijama Druge gimnazije Varaždin održano je 24. po redu Županijsko natjecanje iz geografije na kojemu su sudjelovale i četiri učenice naše škole. Lara Hrg iz 1.D razreda osvojila je 11. mjesto, Sandra Rušec iz 3.B razreda 9. mjesto, a Albina Korotaj i Ivana Banić iz 4.B razreda 8., odnosno 14. mjesto.

[više]

MEĐUŽUPANIJSKO NATJECANJE "MLADI PODUZETNIK"

Autor: Vjekoslav Mauriček, 3. 3. 2017. 13:54

Na Međužupanijskom natjecanju „Mladi poduzetnik“ koje je održano u Ivancu  2.3.2017. natjecalo se 9 timova iz osam škola. Učenici 4.O razreda Gospodarske škole Varaždin: Valerija Lazar Ivana Gerić i Nikola Katalenić osvojili su 4. mjesto. Mentorica im je bila profesorica Olgica Nikolić.

[više]

MEĐUŽUPANIJSKO NATJECANJE IZ RAČUNOVODSTVA

Autor: Vjekoslav Mauriček, 2. 3. 2017. 08:34

Učenica 4.E razreda Lana Keretić sudjelovala je 28. 2. 2017. godine u Zaboku na Međužupanijskom natjecanju iz Računovodstva. Učenica je osvojila 5. mjesto.

Mentorica učenici Lani Keretić bila je Natalija Weiser.

[više]

KOMERCIJALISTI PONOVO IZVRSNI!

Autor: Vjekoslav Mauriček, 1. 3. 2017. 09:54

Kao i svake godine, komercijalisti Gospodarske škole Varaždin postižu izvrsne rezultate.

U utorak, 28.02.2017. godine u Bjelovaru je održano međužupanijsko natjecanje Komercijalist na kojem su sudjelovala dva tima iz 4.K razreda Gospodarske škole Varaždin koja su osvojila prvo i treće mjesto.

Učenici su pokazali odlično znanje u izradi dvije pretkalkulacije izvoznog posla, pisanju ponude na engleskom jeziku te izradi prezentacije i prezentiranju na hrvatskom i engleskom jeziku.

[više]

REGIONALNO NATJECANJE UČENIKA GASTRO

Autor: Vjekoslav Mauriček, 1. 3. 2017. 09:49

23.2.2017. održano je regionalno natjecanje učenika Gastro u Ugostiteljskom učilištu u Zagrebu gdje su naši učenici ostvarili sljedeće rezultate:

1. disciplina, pripremanje menija - mentor Mirjana Habek, učenik Jan Tvarog 3. V osvojio 6. mjesto

3. disciplina, pripremanje slanog izloška - mentor Nevenka Bosilj, učenik Neven Slunjski 4. S razred osvojio 5. mjesto

[više]

REGIONALNO NATJECANJE UČENIKA GASTRO

Autor: Vjekoslav Mauriček, 1. 3. 2017. 09:47

23.02.2017. održano je regionalno natjecanje učenika Gastro u Zagrebu. Učenik Stjepan Šest u disciplini Posluživanje menija osvojio je peto mjesto. Učenik Filip Migles u disciplini Priprema barskih mješavina osvojio je deveto mjesto.

Mentor učenicima bio je Mladen Vitez.

[više]

ŽUPANIJSKO NATJECANJE IZ FRANCUSKOG JEZIKA

Autor: Vjekoslav Mauriček, 1. 3. 2017. 09:44

Učenice 4. h razreda Martina Čretni i Andreja Jakupec sudjelovale su 24. 2. 2017. godine na županijskom natjecanju iz francuskog jezika te u jakoj konkurenciji s Prvom i Drugom gimnazijom osvojile 6. i 7.mjesto.

[više]

Međužupanijsko natjecanje u disciplini prodavač

Autor: Vjekoslav Mauriček, 27. 2. 2017. 12:28

Međužupanijsko natjecanje u disciplini prodavač održano je 23.2.2017. u Srednjoj školi Koprivnica. Učenici su pokazivali svoje znanje i vještine u prodavaonicama Borovo, Dm, Narodne Novine i Konzum. Učenica naše škole Nikolina Blaži i Nikol Užarević pod vodstvom mentorice Jasminke Prahić Biškup natjecale su se u disciplini obuća i kožna galanterija. Učenice su pokazale odlične vještine budućeg prodavača, te su osvojile odlična mjesta. Nikolina Blaži osvojila je 3.mjesto, dok je Nikol Užarević osvojila 4. Mjesto.

[više]

ŽUPANIJSKO NATJECANJE IZ ENGLESKOG JEZIKA

Autor: Vjekoslav Mauriček, 27. 2. 2017. 07:39

Učenici Gospodarske škole Varaždin i ove su godine sudjelovali na Županijskom natjecanju iz engleskog jezika održanom 21. veljače 2017. godine u prostorijama Prve gimnazije Varaždin. Natjecali su se kao i svake godine učenici drugih i četvrtih razreda i to: Roberta Banek, Sanja Bevetek Đopar (mentor Sandra Piskač), Anamarija Križaj (mentor Irena Ipša), Robert Borovec (mentor Brankica Vrček), Maja Hajsok (mentor Vesna Salomonsen) i Tamara Posavec (mentor Vanja Perši).

[više]

Odličan uspjeh učenika na regionalnom natjecanju Gastro 2017

Autor: Vjekoslav Mauriček, 24. 2. 2017. 17:36

Dana 23.02.2017. godine u Ugostiteljsko-turističkom učilištu u Zagrebu održano je međužupanijsko natjecanje Gastro. Učenici naše škole natjecali su se u tri hotelijerske discipline i postigli odlične rezultate.

 

[više]

NATJECANJE IZ RUKOMETA

Autor: Vjekoslav Mauriček, 24. 2. 2017. 17:31

I ove godine su se ekipe našeg školskog sportskog društva „GOŠK“ natjecale u ženskoj i muškoj konkurenciji na Županijskom natjecanju srednjih škola u rukometu. Natjecanje je održano u Areni Varaždin i to 20.02. 2016. godine za mladiće i 22.02.2016. za djevojke.

[više]

Županijska smotra LiDraNo 2017.

Autor: Vjekoslav Mauriček, 23. 2. 2017. 09:25

Županijska smotra literarnog, dramsko-scenskog i novinarskog stvaralaštva LiDraNo 2017. održana je 15. veljače 2017. godine u Prvoj gimnaziji Varaždin i gledališnoj dvorani HNK Varaždin. Učenici naše škole sudjelovali su u literarnom, novinarskom i dramsko-scenskom stvaralaštvu.

[više]

DAN RUŽIČASTIH MAJICA

Autor: Vjekoslav Mauriček, 22. 2. 2017. 11:25

 

U našoj školi je obilježen  Dan ružičastih majica (Dan borbe protiv vršnjačkog nasilja). Tom prigodom prof. M. Klarić je s 1.d razredom obukla ružičaste majice kako bi ukazali na važnost prevencije vršnjačkog nasilja. Nadamo se da će ta tradicija zaživjeti narednih godina i u ostalim razredima.

[više]

ZAŠTO TAKO - EMISIJA ZA MLADE

Autor: Vjekoslav Mauriček, 22. 2. 2017. 07:18

Na sljedećoj poveznici možete poslušati reportažu snimljenu u Gospodarskoj školi u Varaždinu, u kojoj su naši učenici i profesori izdvojili najzanimljivije predmete u školi, te projekte u kojima sudjelujemo zajedno s nekim drugim europskim školama.

[više]

NATJECANJE IZ FUTSALA

Autor: Vjekoslav Mauriček, 20. 2. 2017. 08:39

I ove godine su se ekipe našeg školskog sportskog društva „GOŠK“ natjecale u ženskoj i muškoj konkurenciji na Županijskom natjecanju srednjih škola u futsalu (mali nogomet). Finalna natjecanja su održana u Areni Varaždin i to 8.02.2017. godine za mladiće i 9.02.2017. za djevojke.

[više]

POLUZAVRŠNO DRŽAVNO NATJECANJE U BADMINTONU

Autor: Vjekoslav Mauriček, 20. 2. 2017. 08:25

Dana 15. veljače 2017. godine održano je Poluzavršno državno prvenstvo u badmintonu za djevojke i mladiće za skupnu Sjever. Natjecanje se održalo u dvorani Ekonomske i trgovačke škole u Čakovcu. Kao srednjoškolske prvakinje Županije učenice naše škole i članice ŠSD „GOŠK“ natjecale su se u sastavu:

 1. Mihaela Brodar
 2. Nora Dominko
 3. Patricia Geček 
[više]

NATJEČAJ ZA STRUČNO OSPOSOBLJAVANJE ZA RAD

Autor: Vjekoslav Mauriček, 16. 2. 2017. 13:41

Gospodarska škola Varaždin raspisuje natječaj za stručno osposobljavanje za rad za sljedeća radna mjesta:

1. NASTAVNIK/CA EKONOMSKE GRUPE PREDMETA,

2. NASTAVNIK/CA NJEMAČKOG JEZIKA,

3. NASTAVNIK/CA ENGLESKOG JEZIKA,

4. NASTAVNIK/CA POZNAVANJA ROBE I PREHRANE,

[više]

NATJEČAJ ZA RADNO MJESTO

Autor: Vjekoslav Mauriček, 16. 2. 2017. 13:36

Gospodarska škola Varaždin raspisuje natječaj za NASTAVNIK/CA BIOLOGIJE:

 • puno rano vrijeme,
 • radni odnos zasniva se na određeno radno vrijeme,
 • zamjena za radnicu na bolovanju do povratka radnice na rad.

Tekst natječaja pročitajte ovdje.

[više]

VALENTINOVO U ŠKOLSKOJ KNJIŽNICI

Autor: Vjekoslav Mauriček, 10. 2. 2017. 09:28

 

U povodu Valentinova naša knjižnica je širom otvorila vrata ljubavi. Ljubav je u nju ušla kroz poeziju. Učenici 2.d razreda proveli su ugodnih sat vremena čitajući Cesarića, Pupačića, Kaštelana, Paljetka….

[više]

Učenici Gospodarske škole Varaždin najbolji u fotografiji

Autor: Vjekoslav Mauriček, 1. 2. 2017. 16:20

Petra Herceg Drožđek, učenica 3.H razreda osvojila je prvu nagradu, dok je Josip Pokos, učenik 2.H razreda osvojio treću nagradu na 1. fotografskom natjecanju “Cervantes en nuestros días” ( „Cervantes danas“).  Natjecanje je organiziralo Veleposlanstvo Španjolske, Aule Cervantes i Odsjek za španjolski jezik Filozofskog fakulteta. Učenici su nagrade primili u ponedjeljak, 30. siječnja u Auli Cervantes na Filozofskom fakultetu u Zagrebu. 

[više]

NATJECANJE U KOŠARCI

Autor: Vjekoslav Mauriček, 30. 1. 2017. 12:54

Dana 26.01.2017. godine održano je Županijsko natjecanje u košarci za djevojke za srednje škole u Areni Varaždin u organizaciji ŠSSVŽ- e.

U konkurenciji djevojaka prvo mjesto je osvojila ekipa Prve Gimnazije, a naša ekipa je osvojila 2. mjesto. 

[više]

Školsko natjecanje iz informatike

Autor: Vjekoslav Mauriček, 25. 1. 2017. 11:44

19. siječnja 2017. godine održano je školsko natjecanje iz informatike. Iz Gospodarske škole Varaždin sudjelovalo je 22 učenika. Za kategoriju Osnove informatike prijavljeno je bilo 13 učenika smjera Gimnazije i 9 učenika smjera Strukovne škole. Mentori učenicima bili su profesori Jasminka Kelemen, Matija Lisičak te Kristina Brezak.

Čestitamo svim učenicima na postignutim rezultatima!

Konačnu rang listu možete pogledati ovdje.

[više]

OBAVIJEST UČENICIMA!

Autor: Vjekoslav Mauriček, 20. 1. 2017. 09:16

Provedi nezaboravno ljeto, usavrši jezike i zabavi druge zabavljajući sebe!

Ako si zainteresiran za posao dječjeg ili sportskog animatora, plesača latino-američkih plesova, pridruži nam se 24. siječnja u CISOK-u Varaždin na prezentaciji navedenih poslova, kao i poslodavca Love Carpe diem d.o.o. Prezentacija će započeti u 15 sati, a do 16 sati možda dobiješ posao!

 

[više]

Obilježavanje 20-te godišnjice Školskog sportskog društva "GOŠK"

Autor: Vjekoslav Mauriček, 18. 1. 2017. 19:11

U četvrtak, 22.12.2016. godine, obilježena je 20-ta godišnjica ŠSD „GOŠK“ Gospodarske škole Varaždin. Svečanost je održana u dvorani naše škole sa prigodnim programom i podjelom priznanja za uspješnu promociju ŠSD- a na Županijskim i Državnim prvenstvima Republike Hrvatske koje su pripremili nastavnici tjelesne i zdravstvene kulture Dubravka Kunić, Jadranka Zgrebec, Ana Oreški, Ivan Šeruga i Ivan Štimac te pripravnik Tomislav Biškup.

[više]

NATJEČAJ ZA STRUČNO OSPOSOBLJAVANJE ZA RAD BEZ ZASNIVANJA RADNOG ODNOSA

Autor: Vjekoslav Mauriček, 17. 1. 2017. 16:17

Gospodarska škola Varaždin raspisuje natječaj za stručno osposobljavanje za rad bez zasnivanja radnog odnosa za sljedeća radna mjesta:

[više]

Zagrebačka škola ekonomije i managementa

Autor: Vjekoslav Mauriček, 16. 1. 2017. 09:41

Pozivamo  maturante na prezentaciju studijskih programa Zagrebačke škole ekonomije i managementa koja će se održati u četvrtak 19.siječnja s početkom u 17h sati u Tehnološkom parku Varaždin, Zagrebačka 89.

[više]

Početak nastave u ponedjeljak 16.1.2017.

Autor: Vjekoslav Mauriček, 11. 1. 2017. 13:08

Vrijeme početka nastave po razredima možete vidjeti ovdje.

[više]

Božićna priredba 2016. godine

Autor: Vjekoslav Mauriček, 11. 1. 2017. 09:16

U srijedu 21. prosinca 2016. godine u školskoj sportskoj dvorani Gospodarske škole Varaždin održala se već tradicionalna božićna priredba. U organizaciji priredbe sudjelovale su profesorice Š., Pokorny i N., Kolarić, te učenici koji su uložili truda i vremena za pripreme te nastup pred okupljenim prijateljima iz razreda, profesorima, te drugim učenicima i gostima.

[više]

OBAVIJEST PRIJEVOZNKA AUTOBUSNI PRIJEVOZ D.O.O.

Autor: Vjekoslav Mauriček, 29. 12. 2016. 10:23

Mjesečne karte učenika srednjih škola za mjesec siječanj 2017. godine, neće se prodavati do objave Odluke MZOS-a o načinu financiranja u razdoblju siječanj - lipanj 2017. godine.

Mjesečne karte od mjeseca prosinca 2016. godine vrijede do 04. siječnja 2017. godine.

Do isteka važenja mjesečnih karata za mjesec prosinac, (04.01.2017.) ili objave odluke MZOS-a o načinu financiranja, AP Varaždin će izdati priopćenje o mogućnosti kupnje ili korištenja karata za potrebe prakse u razdoblju zimskog odmora.

[više]

Učenik trećeg razreda Gospodarske škole u Varaždinu sam izradio najveće jaslice u mjestu

Autor: Vjekoslav Mauriček, 27. 12. 2016. 19:18

Matija Mihalina je sedamnaestogodišnjak, učenik trećeg razreda Gospodarske škole u Varaždinu, a ono što ga izdvaja od njegovih vršnjaka je to što Matija sam, od recikliranog materijala, radi najveće jaslice u Tužnom iz kojeg potječe, a prema njegovim riječima, sigurno i šire.

Jaslice su uistinu impozantne, a mladi autor kaže kako zauzimaju gotovo cijeli prostor sobe u kojoj se nalaze, te da se u njihovu izradu svake godine ulaže mnogo truda i pažnje kako bi svake godine iznova bile što unikatnije i veće.

[više]

Učenici i nastavnici Gospodarske škole Varaždin Erasmus+ projektom stekli nova znanja i razvili digitalne kompetencije

Autor: Vjekoslav Mauriček, 23. 12. 2016. 06:14

U skladu s razvojnim planom, kojim je utvrđena vizija i misija škole koja se sastoji u kontinuiranom i kvalitetnom cjeloživotnom obrazovanju, ali i individualnom napretku te permanentnom podizanju kvalitete srednjoškolskog odgoja i obrazovanja u području ekonomije, trgovine i poslovne administracije te turizma i ugostiteljstva, Gospodarska škola Varaždin je za potrebe daljnje modernizacije u pogledu razvoja organizacije, povećanja kvalitete pružanja usluga obrazovanja u ekonomskom području i internacionalizacije organizacije, u sklopu europskog projekta omogućila mobilnost 15 učenika i 6 nastavnika u grad Leipzig u Njemačkoj.

[više]

Učenici španjolskog jezika na Koncertu španjolskih i latinoameričkih božićnih pjesama u izvedbi učenika Glazbene škole Varaždin

Autor: Vjekoslav Mauriček, 21. 12. 2016. 10:14

U utorak 20. prosinca 2016. godine učenici Gospodarske škole koji kao treći strani jezik uče španjolski u pratnji prof. Renate Mađarić iskoristili su priliku koja im se pružila te posjetili HNK u Varaždinu gdje je održan koncert pod nazivom FELIZ NAVIDAD – concierto de villancicos españoles y latinoaméricanos. Koncert je organizirala Glazbena škola Varaždin u suradnji sa Španjolskim veleposlanstvom u Hrvatskoj. Zanimljiva glazbena djela izveo je Mješoviti i Djevojački zbor, Vokalni oktet i Gudački orkestar Glazbene škole u Varaždinu pod vodstvom profesorice Dade Ruža. Nastupile su i učenice koje pohađaju i Glazbenu i Gospodarsku školu: Klara Dumbović, Tea Jež i Emina Mihalić.

[više]

ČESTITKA

Autor: Vjekoslav Mauriček, 19. 12. 2016. 16:01

[više]

NATJEČAJ ZA RADNO MJESTO

Autor: Vjekoslav Mauriček, 16. 12. 2016. 14:26

Gospodarska škola Varaždin raspisuje natječaj za radno mjesto:

NASTAVNIK/CA PRAVNE GRUPE PREDMETA – RADNOG PRAVA, UPRAVNOG POSTUPAKA, GOSPODARSKOG PRAVA I UVODA U IMOVINSKO PRAVO    

Tekst natječaja možete pročitati ovdje.               

[više]

Europski tjedan strukovnog obrazovanja (European vet week) obilježen u Gospodarskoj školi Varaždin

Autor: Vjekoslav Mauriček, 9. 12. 2016. 15:09

Sa ciljem ukazivanja na važnost strukovnog obrazovanja i osposobljavanja, Europska komisija, u suradnji s Europskim centrom za razvoj strukovnog obrazovanja (CEDEFOP) i Europskom zakladom za stručnu izobrazbu (European Training Foundation), organizirala je Europski tjedan vještina stečenih u strukovnom obrazovanju i osposobljavanju od 5. do 9. prosinca. o.g.  Tako se i Gospodarska škola Varaždin, a i Republika Hrvatska po prvi put uključila u obilježavanje.

[više]

NATJECANJE U STOLNOM TENISU

Autor: Vjekoslav Mauriček, 8. 12. 2016. 15:44

U srijedu, 7.12.2016., je održano Županijsko natjecanje u stolnom tenisu za srednje škole u Areni Varaždin u organizaciji ŠSSVŽ. I ove godine su učenici i učenice našeg ŠSD- a „GOŠK“ sudjelovali u muškoj i ženskoj konkurenciji.

 

[više]

NATJECANJE U BADMINTONU

Autor: Vjekoslav Mauriček, 8. 12. 2016. 15:29

 

U Areni Varaždin u organizaciji ŠSSVŽ, 6. prosinca 2016. godine je održano Županijsko natjecanje u badmintonu. I ove godine su učenici i učenice našeg ŠSD- a „GOŠK“ sudjelovali u muškoj i ženskoj konkurenciji.

[više]

HRVATSKU VOLIM PUTUJUĆI Vijest ima dokument u privitku

Autor: Vjekoslav Mauriček, 8. 12. 2016. 14:02

 

U školskoj knjižnici 08.prosinca 2016.(četvrtak) u 12,30h održano je predavanje za 4.b i 4.d razred Hrvatsku volim putujući. Gost predavač bio je Matej Perkov. U prilogu se nalazi prezentacija.

[više]

OBAVIJEST ZA MATURANTE

Autor: Vjekoslav Mauriček, 5. 12. 2016. 11:16

 

 

U privitku se nalazi promotivni letak  informacija o mogućnostima studiranja u inozemstvu.

 

 

 

[više]

MEĐUNARODNI DAN VOLONTERA

Autor: Vjekoslav Mauriček, 2. 12. 2016. 10:44

Drage volonterke i volonteri Gospodarske škole Varaždin koji volontiraju  u udruzi „Uz tebe sam“ i u Domu za starije i nemoćne Varaždin   sretan vam Međunarodni dan volontera.

Veliko hvala što svoje slobodno vrijeme, znanje, vještine i entuzijazam,ulažete u  izgradnju zdravijeg, humanijeg i sretnijeg svijeta.

[više]

1.12. Svjetski dan borbe protiv AIDS-a

Autor: Vjekoslav Mauriček, 30. 11. 2016. 12:05

 

Prigodnim plakatima izloženim kod školske knjižnice obilježen je Svjetski dan borbe protiv aids-a.

[više]

JAVNA TRIBINA - OPEN DAYS

Autor: Vjekoslav Mauriček, 28. 11. 2016. 17:02

Održana javna tribina - ,,Obrazovanje u poduzetništvu za gospodarski rast“, na kojoj sudjelovala i svoje projekte predstavila Gospodarska škola Varaždin

Kao domaćin lokalnog događaja u svrhu obilježavanja Europskog tjedna regija i gradova – „Open days“, Varaždinska županija je 22. studenog 2016. godine održala javnu tribinu pod nazivom „Obrazovanje u poduzetništvu za gospodarski rast“ na kojoj je sudjelovala i svoje projekte predstavila Gospodarska škola Varaždin. Tema tribine bila je povezivanje javnih i privatnih partnera te njihovo uključenje u regionalnu politiku.

[više]

Pričljiva čajanka s Ivom Tkalec - kratke priče uz čaj i kolačiće

Autor: Vjekoslav Mauriček, 24. 11. 2016. 14:13

U srijedu, 23.studenoga 2016. Iva Tkalec  u školskoj knjižnici predstavila je knjigu 100% društveni uzgoj - vlastitu zbirku priča. Učenici su uživali u ugodnom druženju s književnicom i blogericom Ivom i doznali kako je počela pisati, čime se u životu bavi, što ju inspirira...

[više]

DONACIJA ŠVICARSKE AMBASADE GOSPODARSKOJ ŠKOLI VARAŽDIN

Autor: Vjekoslav Mauriček, 18. 11. 2016. 12:55

Školska knjižnica od danas je bogatija za zbirku vrijednih knjiga iz kulture, umjetnosti, povijesti, geografije i književnosti. Zbirku knjiga na njemačkom i francuskom jeziku donirala nam je  Biserka Vinceković, predsjednica francuskog kluba Varaždin.

[više]

SJEĆANJE NA VUKOVAR

Autor: Vjekoslav Mauriček, 16. 11. 2016. 11:23

Hrvatski sabor proglasio je 18. studenoga Danom sjećanja na žrtvu Vukovara 1991. godine i tom odlukom je određeno na dostojanstven i primjeren način odati počast svim sudionicima obrane grada Vukovara – simbola hrvatske slobode.

[više]

MEĐUNARODNI DAN SREDNJOŠKOLACA

Autor: Vjekoslav Mauriček, 15. 11. 2016. 14:27

[više]

DAN KUHARA u Gospodarskoj školi Varaždin Vijest ima dokument u privitku

Autor: Vjekoslav Mauriček, 7. 11. 2016. 13:30

Dan kuhara obilježavamo 20.listopada. Na taj datum odajemo počast našoj profesiji.
Taj datum je važan zbog prilike da pomognemo mladim kuharima u njihovom razvoju. U sklupu obilježavanja Dana kuhara jela su nam pripremali i prezentirali vrsni kuhari Hotela Minerva Jasna Huzjak i Dario Minerva.
Slike govore sve, a okusi…

[više]

NATJEČAJ ZA STRUČNO OSPOSOBLJAVANJE ZA RAD BEZ ZASNIVANJA RADNOG ODNOSA

Autor: Vjekoslav Mauriček, 7. 11. 2016. 13:23

Gospodarska škola Varaždin raspisuje natječaj za stručno osposobljavanje za rad bez zasnivanja radnog odnosa za radna mjesta: 

[više]

NAJČITATELJICA NAŠE ŠKOLE

Autor: Vjekoslav Mauriček, 7. 11. 2016. 11:10

 

Najčitateljica Gospodarske škole Varaždin u školskoj godini 2015./2016. je Edina Rojc učenica 3.h razreda.  U prošloj školskoj godini u školskoj knjižnici posudila je i pročitala 34 knjige. Osim lektire na njezinom popisu našli su se i naslovi Kradljivica knjiga, Mi djeca s kolodvora Zoo, Tajni tulum….

 

 

[više]

Svjetski dan štednje

Autor: Vjekoslav Mauriček, 4. 11. 2016. 14:37

Učenici i nastavnici Gospodarske škole Varaždin su u sklopu projekta „Svjetski dan štednje“ sudjelovali 31.10. 2016., na predavanju gđe Biserke Draginić, voditeljice Poslovnice OTP banke Varaždin na temu poslovanja banaka i štednje. Predavanjem je obuhvaćeno nekoliko tema vezano uz bankarsko poslovanje i to: računi, paketi i usluge; vrste kredita; vrste Online usluga; vrste kartica te pojam i vrste štednje. 

[više]

22. JEDRILIČARSKA FLOTA PRIJATELJSTVA „MIRNO MORE“

Autor: Vjekoslav Mauriček, 3. 11. 2016. 06:57

U organizaciji Udruge Mirno more Varaždin, a pod pokroviteljstvom Varaždinske županije, varaždinski srednjoškolci su po 5. puta sudjelovali na humanitarnom međunarodnom projektu „Mirno more- flota prijateljstva“ koji je održan od 17. do 24. rujna 2016. godine. 

[više]

PONOSNI NA MARINOVO OLIMPIJSKO KUHARSKO SREBRO

Autor: Vjekoslav Mauriček, 2. 11. 2016. 14:48

Marin Sambolek, učenik Gospodarske škole Varaždin koji je maturirao u lipnju 2016.godine, dokazao je kako je na  vrhu svjetske kuhinje. Naime, Marin, kao najmlađi natjecatelj s tek navršenih osamnaest godina, osvojio je srebrnu medalju na Kulinarskoj olimpijadi u Erfurtu u Njemačkoj. Riječ je o renomiranom svjetskom natjecanju koje se održava svake četiri godine.  Veličinu i prestiž tog natjecanja potvrđuju  podaci da je ove godine sudjelovalo preko dvije tisuće kuhara i slastičara iz šezdesetak zemalja svijeta koje je ocjenjivalo tridesetak sudaca. Suci su imali nezahvalan zadatak ocijeniti desetke tisuća njihovih radova, kulinarskih delicija.  

[više]

Kulturna manifestacija Dani Ksavera Šandora Gjalskog - Nagrada Gjalski: dvije pohvaljene učenice s Gospodarske škole Varaždin

Autor: Vjekoslav Mauriček, 29. 10. 2016. 10:46

Odlukom Prosudbenog povjerenstva u sklopu natječaja Gjalski za učenike srednjih škola, izabrano je deset najboljih literarnih radova od ukupno 29 literarnih radova iz 9 škola. Pohvaljene su naše učenice Ema Zavrtnik iz 1. H razreda za rad Hladnoća praznine i Tamara Posavec iz 4. H razreda za rad Bakterija Homo Sapiens. Rad učenice Eme Zavrtnik prvi je pohvaljeni rad, a rad učenice Tamare Posavec  sedmi je pohvaljeni rad. Učenice i njihove mentorice, Nikolina Vujasinović i Petra Košćak, pozvane su na svečanu dodjelu nagrada u Zabok.

[više]

OBILJEŽEN SVJETSKI DAN ŠEĆERNE BOLESTI

Autor: Vjekoslav Mauriček, 25. 10. 2016. 13:04

 

U našoj školi Svjetski dan dijabetesa – 14. studenoga obilježen je prigodnim predavanjem za učenike o zdravoj prehrani i tjelesnoj aktivnosti. Predavanje su održale medicinske sestre iz Zavoda za javno zdravstvo Varaždinske županije. Svrha predavanja je bila podizanje svijesti te senzibiliziranje učenika o ovoj bolesti. Nakon predavanja medicinske sestre izmjerile su šećer u krvi zainteresiranim nastavnicima.

 

[više]

Vježbenička tvrtka LUTUM PERLIS d.o.o. objavljuje natječaj za popunu radnih mjesta

Autor: Administrator , 23. 10. 2016. 13:46

PRODAJA I MARKETING - 3 IZVRŠITELJA

 • VODITELJ ODJELA
 • REFERENT MARKETINŠKIH AKTIVNOSTI
 • REFERENT ZA KONTAKTE S KUPCIMA I ISTRAŽIVANJE TRŽIŠTA PRODAJE itd.
[više]

ODRŽANA ZAVRŠNA KONFERENCIJA ZA MEDIJE PROJEKTA "HEUREKA"

Autor: Vjekoslav Mauriček, 22. 10. 2016. 14:10

Dana 20. listopada 2016. održan je okrugli stol u Gospodarskoj školi Varaždin, a dana 21. listopada održana je konferencija za medije u u Županijskoj palači Varaždinske županije. Svrha je bila diseminacija novorazvijenih kurikuluma i ostalih materijala novih predmeta u sklopu projekta Heureka široj javnosti.

[više]

Terenska nastava 2.H razreda

Autor: Vjekoslav Mauriček, 21. 10. 2016. 13:04

Učenici 2.h razreda smjera hotelijersko turistički tehničar sa svojom nastavnicom Željkom Bačan u petak, 14.10.2016. godine u sklopu predmeta Organizacija poslovanja poduzeća i Praktična nastava posjetili su Park Boutique Hotel u Varaždinu. Učenike i nastavnicu je u hotelu primila direktorica hotela Sanda Golubić, i sama bivša učenica Gospodarske škole Varaždin. U opširnom razgledu hotela učenici su imali priliku upoznati sve dijelove hotela, od različitih tipova soba, preko recepcije, kongresne dvorane i restorana sve do kotlovnice.

[više]

OBAVIJEST ZA MATURANTE

Autor: Vjekoslav Mauriček, 20. 10. 2016. 16:11

Zagrebačka škola ekonomije i managmenta predstavit će se maturantima  u četvrtak (27.10.2016.) u 10.45h (5.sat) u školskoj knjižnici.

Molim sve zainteresirane maturante da svoj dolazak prijave knjižničarki.

[više]

NATJEČAJ za stručno osposobljavanje za rad bez zasnivanja radnog odnosa

Autor: Vjekoslav Mauriček, 18. 10. 2016. 08:02

Gospodarska škola Varaždin raspisuje natječaj za stručno osposobljavanje za rad bez zasnivanja radnog odnosa za radna mjesta: 

[više]

Početak rada Centra izvrsnosti iz poduzetništva

Autor: Vjekoslav Mauriček, 17. 10. 2016. 19:31

Obavještavaju se učenici da će svečano otvorenje Centra izvrsnosti iz poduzetništva biti u subotu, 22. listopada 2016. godine u 9:00 sati u sportskoj dvorani Gospodarske škole Varaždin. Nakon otvorenja Centra će učenici ispuniti prijavnice i imati prve satove iz predmeta Vježbenička tvrtka.

Cjelokupan raspored sati Centra izvrsnosti iz poduzetništva možete vidjeti ovdje.

Veselimo se vašem dolasku!

 

[više]

MJESEC HRVATSKE KNJIGE U ŠKOLSKOJ KNJIŽNICI

Autor: Vjekoslav Mauriček, 14. 10. 2016. 11:33

 

Za vas smo pripremili izložbe, radionice, predavanja, književni susret....

 

Dođite u knjižnicu!!!

[više]

SAHARA - SAHARAWI, GLAS IZ PUSTINJE!

Autor: Vjekoslav Mauriček, 13. 10. 2016. 13:46

 

U utorak (18.10.2016.) u 17,30h u školskoj knjižnici održano je predavanje o Sahari.

O životu u izbjeglištvu, nedostatku pitke vode, pustinjskom maratonu i pješčanoj oluji, Damir Vujnovac ispričao je  svoju putopisnu priču uz obilje atraktivnih fotografija .

[više]

NATJEČAJ ZA RADNA MJESTA

Autor: Vjekoslav Mauriček, 13. 10. 2016. 13:07

Gospodarska škola Varaždin raspisuje natječaj za popunu radnih mjesta: 

[više]

Konačni rezultati natječaja za mobilnost

Autor: Vjekoslav Mauriček, 12. 10. 2016. 14:00

Konačna rang lista učenika koji putuju na mobilnost u sklopu projekta Erasmus+.

Rang listu pogledajte ovdje

[više]

Učenička zadruga "Sunce" Gospodarske škole Varaždin ima naj proizvod Vijest ima dokument u privitku

Autor: Vjekoslav Mauriček, 12. 10. 2016. 13:48

Učenička zadruga „Sunce“ Gospodarske škole Varaždin dobila je priznanje za najbolji proizvod na 28. Smotri učeničkih zadruga u Zadru. Smotra je održana 5. i 6. listopada, a na njoj je sudjelovalo 70 izlagača. Gospodarska škola Varaždin jedina je srednja škola s prostora Varaždinske županije koja je sudjelovala na smotri sa svojom zadrugom.

 

[više]

Vijest ima dokument u privitku

Autor: Vjekoslav Mauriček, 11. 10. 2016. 13:55

Obilježili smo 10. Tjedan cjeloživotnog učenja

od 26. rujna do 30. rujna u Gospodarskoj školi Varaždin obilježili smo 10. Tjedan cjeloživotnog učenja

 

 

[više]

Rang lista kandidata prijavljenih na natječaj u sklopu ERASMUS+ projekta „Modernizacija vježbeničkih tvrtki i razvoj digitalnih kompetencija“ koji je raspisala Gospodarska škola Varaždin

Autor: Vjekoslav Mauriček, 10. 10. 2016. 13:57

Rang listu prijavljenih učenika Gospodarske škole Varaždin na NATJEČAJ za mobilnost učenika i nastavnika u svrhu obavljanja stručnog usavršavanja u okviru Erasmus+ programa ključne aktivnosti 1 za školsku godinu 2016./2017. prije intervjua pogledajte ovdje.

Na intervju za mobilnost su pozvani učenici s brojem bodova 10 i više, odnosno s rangom od 1 do 5 (ukupno 20 učenika).

[više]

EUROPSKI ŠKOLSKI SPORTSKI DAN

Autor: Vjekoslav Mauriček, 10. 10. 2016. 13:50

Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta pokrovitelj je ovogodišnjeg obilježavanja Europskog školskog sportskog dana u cijeloj Hrvatskoj, a u našoj školi su ga s oduševljenjem prihvatili i osmislili nastavnici tjelesne i zdravstvene kulture.

Školski sportski dan je paneuropska inicijativa čiji je glavni cilj promocija tjelesne aktivnosti odnosno povezanost tjelesnog vježbanja i zdravlja. Zbog toga je učenike jako važno poticati na tjelesnu aktivnost, a ovo je bila prigodna manifestacija za to.

[više]

Državna smotra učeničkih zadruga 2016.

Autor: Vjekoslav Mauriček, 6. 10. 2016. 09:18

Učenička zadruga Sunce naše škole sudjeluje na 28. smotri učeničkih zadruga RH u Zadru, na koju smo pozvani kao jedna od najboljih zadruga s ovogodišnje Županijske smotre učeničkih zadruga. Smotra se održava 5. i 6. listopada 2016.

[više]

FESTIVAL LETEĆIH GITARA

Autor: Vjekoslav Mauriček, 3. 10. 2016. 09:43

U Varaždinu je ove godine prvi put organiziran Festival letećih gitara koji će se održavati od 6. do 9. listopada. Organizatori pozivaju sve zainteresirane učenike da pogledaju neke od sadržaja koji se nude. Osim koncerata u HNK-u, u sklopu festivala održavat će se besplatne radionice za sve gitaristena kojima će majstori gitara predavati zainteresiranim sudionicima (jazz gitare, klasične gitare, jazz bas, gipsyswing…).

[više]

NATJEČAJ za mobilnost učenika trećih i četvrtih razreda i nastavnika u sklopu Erasmus+ projekta "Modernizacija vježbeničkih tvrtki i razvoj digitalnih kompetencija"

Autor: Vjekoslav Mauriček, 29. 9. 2016. 22:17

Gospodarska škola Varaždin na temelju sporazuma sklopljenog s Agencijom za mobilnost i programe EU raspisuje NATJEČAJ za mobilnost učenika trećih i četvrtih razreda i nastavnika u svrhu obavljanja stručnog usavršavanja u okviru Erasmus+ programa ključne aktivnosti 1 za školsku godinu 2016./2017.

Dokument natječaja pročitajte ovdje.

[više]

Učenici i nastavnici Gospodarske škole Varaždin sudjelovali u kulinarskoj manifestaciji Zeljarijada 2016.

Autor: Vjekoslav Mauriček, 29. 9. 2016. 21:10

Naši učenici i nastavnici sudjelovali su u kulinarskoj manifestaciji Zeljarijada 2016. od 15. do 17. rujna u Hotelu Turist i Općini Vidovec u pripremi, motanju i kuhanju najveće sarme na svijetu, dužine 1225 metara.

[više]

Gospodarska škola Varaždin na Danu stranih jezika

Autor: Vjekoslav Mauriček, 26. 9. 2016. 07:48

U subotu 24.9.2016. obilježen je Europski dan  stranih jezika na Franjevačkom trgu u Varaždinu po 7. put!

[više]

Vijest ima dokument u privitku

Autor: Vjekoslav Mauriček, 22. 9. 2016. 16:14

10. Tjedan cjeloživotnog učenja

od 26. rujna do 2. listopada 2016.

Tjedan cjeloživotnog učenja je osmišljen kao kampanja u kojoj se građanima na neposredan, često i neformalan način, prenosi poruka o važnosti obrazovanja i učenja. Stoga se svake godine u sklopu ove kampanje organizira veliki broj vrlo različitih aktivnosti – od predavanja, radionica, okruglih stolova do koncerata, izložbi pa i  biciklijada. Brojne institucije organiziraju dane otvorenih vrata, ili slične aktivnosti, usmjerene na upoznavanje javnosti sa svojim radom.

[više]

Vježbenička tvrtka Voćko-san objavljuje natječaj za radna mjesta

Autor: Administrator , 19. 9. 2016. 18:48

Objavljuju se radna mjesta u odjelima administracije, prodaje i marketinga, financija i računovodstva te nabave i skladišta. 

[više]

Natječaji za radna mjesta vježbeničkih tvrtki Grafeo i Pro-fit

Autor: Administrator , 16. 9. 2016. 14:31

Vježbeničke tvrtke Gospodarske škole Varaždin Grafeo i Pro-fit objavljuju natječaje za slobodna radna mjesta.

 

 

[više]

Natječaj za posao Vježbeničke tvrtke MOBI-K d.o.o.

Autor: Administrator , 15. 9. 2016. 08:02

Vježbenička tvrtka Mobi-k d.o.o. koja se bavi prodajom i servisom mobitela objavljuje natječaj za popunu radnih mjesta.

[više]

ČITANJEM DO ZVIJEZDA 2016.

Autor: Vjekoslav Mauriček, 14. 9. 2016. 10:48

U petak 25.studenoga 2016. u školskoj knjižnici održana je školska razina natjecanja "Čitanjem do zvijezda". Natjecanju su pristupile učenice Lea Korotaj 1.c, Ana-Marija Stunjak 4.k, Lara Benković 2.d i Anđela Rohtek 2.d.

 

      

[više]

Učenici naše škole na Danima otvorenih vrata

Autor: Vjekoslav Mauriček, 12. 9. 2016. 22:21

U sklopu Dana otvorenih vrata, u subotu 10. 9. 2016. godine, predsjednica Republike Kolinda Grabar-Kitarović u svom je Uredu primila sudionike projekta Ponos domovine u kojem su sudjelovali i učenici Gospodarske škole Varaždin te ostvarili iznimne rezultate. Dani otvorenih vrata bili su posvećeni prvenstveno sportu i rekreaciji zbog Europskog tjedna sporta. Predsjednica je ugostila brojne sportaše, tako i zlatne olimpijce s ovogodišnjih Olimpijskih igara u Riju. Predsjednica je goste pozdravila uz prigodni govor, nakon čega se družila i fotografirala s građanima.

[više]

NATJEČAJ ZA RADNA MJESTA

Autor: Vjekoslav Mauriček, 9. 9. 2016. 09:44

1. NASTAVNIK/CA TALIJANSKOG JEZIKA
2. NASTAVNIK/CA EKONOMSKE GRUPE PREDMETA
3. NASTAVNIK/CA EKONOMSKE GRUPE PREDMETA
4. NASTAVNIK/CA TEHNOLOŠKE GRUPE PREDMETA
5. NASTAVNIK/CA  MATEMATIKE 

[više]

Pozdravna riječ ministra povodom početka pedagoške i školske godine 2016./2017.

Autor: Vjekoslav Mauriček, 5. 9. 2016. 09:29

Ovdje možete pročitati pozdravnu riječ ministra.

Želimo Vam uspješnu novu školsku godinu!

[više]

ZAPRIMANJE DOKUMENTACIJE ZA UPIS U PRVI RAZRED SREDNJE ŠKOLE_JESENSKI UPISNI ROK

Autor: Vjekoslav Mauriček, 2. 9. 2016. 10:46

Dana 1. rujna 2016. u 12.00 sati bit će objavljene Konačne ljestvice poretka učenika upisanih u prvi razred srednje škole u jesenskom upisnom roku. 

Svi učenici upisani u prvi razred Gospodarske škole Varaždin u jesnskom roku trebaju donijeti upisnu dokumentaciju u petak 2. rujna 2016. od 8.00 do 14.00 sati na adresi Božene Plazzeriano 4, 42000 Varaždin

Učenici trebaju donijeti sljedeću dokumentaciju:

EKONOMIST: upisnica potpisana od strane roditelja i učenika; potvrda školskog liječnika te dokumentacija kojom se potvrđuje ostvarivanje eventualnih dodatnih bodova kod upisa

- KUHAR: upisnica potpisana od strane roditelja i učenika; liječnička svjedodžba medicine rada te dokumentacija kojom se potvrđuje ostvarivanje eventualnih dodatnih bodova kod upisa

[više]

RASPORED UČIONICA - PRVI DAN NASTAVE PONEDJELJAK 5. 9. 2016. GODINE

Autor: Vjekoslav Mauriček, 2. 9. 2016. 10:30

3. razred - 8:00 sati - raspored učionica

4. razred - 8:00 sati - raspored učionica

2. razred - 9:00 sati - raspored učionica

1. razred - 10:00 sati - raspored učionica

[više]

OBAVIJEST UČENICIMA!

Autor: Vjekoslav Mauriček, 2. 9. 2016. 10:28

REDOVNA NASTAVA POČINJE 5. RUJNA 2016. GODINE PREMA SLJEDEĆEM RASPOREDU:

U 8,00  SATI ZA 3. i 4. RAZRED
U 9,00 SATI ZA 2. RAZRED
U 10,00 SATI ZA 1. RAZRED
– učenici 1. razreda obvezni su donijeti prvi dan originalne svjedodžbe od 5. do 8. razreda osnovne škole

RAVNATELJICA: Katica Kalogjera Novak, dipl. ing.

[više]

OBAVIJEST O PRODAJI KARATA U RUJNU ŠK. GOD. 2016/17.

Autor: Vjekoslav Mauriček, 2. 9. 2016. 09:12

Prijevoz učenika - obavijest

Priopćenje HŽ

Priopćenje AP

[više]

OBAVIJEST O PRIJEVOZU UČENIKA U ŠKOLSKOJ GODINI 2016./2017. Vijest ima dokument u privitku

Autor: Vjekoslav Mauriček, 1. 9. 2016. 13:59

Vlada Republike Hrvatske na sjednici održanoj 19. kolovoza 2016. godine donijela Odluku o kriterijima i načinu financiranja troškova javnog prijevoza redovitih učenika srednjih škola u razdbolju rujan - prosinac 2016. godine kojom su utvrđeni kriteriji i način sufinanciranja, odnosno financiranja troškova javnog prijevoza redovitih učenika srednjih škola u razdoblju rujan - prosinac 2016. godine. 

[više]

NASTAVAK OBRAZOVANJA – obavijest o početku konzultativnog oblika nastave

Autor: Vjekoslav Mauriček, 30. 8. 2016. 11:23

Pozivamo učenike kojima je odobren upis za nastavak obrazovanja da dođu u Gospodarsku školu Varaždin u ponedjeljak, 5. rujna 2016. godine u 8,30 sati. Sastanak s učenicima održat će se u učionici 13.

[više]

PONIŠTENJE NATJEČAJA ZA PREDMET ENGLESKI JEZIK, TALIJANSKI JEZIK I MATEMATIKA Vijest ima dokument u privitku

Autor: Vjekoslav Mauriček, 24. 8. 2016. 09:33

Zbog proceduralne pogreške obvezni smo poništiti objavljeni natječaj za nastavnika predmeta Engleski jezik, Talijanski jezik i Matematika.

Tekst odluke pročitajte ovdje.

[više]

GOSPODARSKA ŠKOLA OBJAVLJUJE NATJEČAJ ZA POPUNU RADNIH MJESTA - zamjena

Autor: Vjekoslav Mauriček, 17. 8. 2016. 10:54

1. NASTAVNIK/CA  ENGLESKOG JEZIKA

2. NASTAVNIK/CA TALIJANSKOG JEZIKA

3. NASTAVNIK/CA  MATEMATIKE

[više]

GOSPODARSKA ŠKOLA OBJAVLJUJE NATJEČAJ ZA RADNA MJESTA - stručno osposobljavanje za rad bez zasnivanja radnog odnosa

Autor: Vjekoslav Mauriček, 17. 8. 2016. 10:48

1. NASTAVNIK/CA  EKONOMSKE GRUPE PREDMETA - puno radno vrijeme

2. NASTAVNIK/CA NJEMAČKOG JEZIKA - puno radno vrijeme

3. NASTAVNIK/CA INFORMATIKE - puno radno vrijeme

4. NASTAVNIK/CA TJELESNE I ZDRAVSTVENE KULTURE - puno radno vrijeme

5. STRUČNI SURADNIK/CA PSIHOLOG/INJA - puno radno vrijeme

6. STRUČNI SURADNIK/CA PEDAGOG/INJA - puno radno vrijeme

[više]

PODJELA SVJEDODŽBI I POTRVDA O POLOŽENIM ISPITIMA DM U LJETNOM ROKU 2015./2016.

Autor: Vjekoslav Mauriček, 19. 7. 2016. 09:16

Obavještavaju se učenici da svjedodžbe i potvrde mogu podići:

21. 7. 2016. od 9,00 - 13,00 sati kod ispitne koordinatorice

od 22. 7. 2016. nadalje u tajništvu škole svakim radnim danom od 8,00 do 11,00 sati

Mole se učenici da prilikom preuzimanja dokumenata predoče osobnu iskaznicu. U slučaju da dokumente ne možete osobno preuzeti, osoba koja će to učiniti mora predočiti svoju vlastitu osobnu iskaznicu te imati podatke učenika za kojeg podiže dokumente: ime, prezime, datum rođenja i OIB.

Dodatne informacije pročitajte na ovom linku.

[više]

UPISI U 1. RAZRED ŠKOLSKE GODINE 2016./2017.

Autor: Vjekoslav Mauriček, 8. 7. 2016. 11:17

Termini zaprimanja upisne dokumentacije i dokumenti potrebni za upis u 1. razred školske godine 2016./2017. pogledajte ovdje.

[više]

RASPORED POPRAVNIH ISPITA U JESENSKOM ROKU ŠKOLSKE GODINE 2015./2016.

Autor: Vjekoslav Mauriček, 28. 6. 2016. 11:37

Raspored popravnih ispita u jesenskom roku pogledajte ovdje.

[više]

GOSPODARSKA ŠKOLA UPISI 2017./2018. Vijest ima dokument u privitku

Autor: Vjekoslav Mauriček, 15. 6. 2016. 10:45

U P I S I

Dragi učenici, kraj je vašeg osmogodišnjeg školovanja. Razmišljate koju školu upisati?

Pogledajte brošuru naše škole klikom na sljedeću poveznicu:

Upišite Gospodarsku školu Varaždin!

Upišite se u našu školu gdje ćete dobiti širok spektar znanja i kvalitetne predavače, a samim time i kvalitetno obrazovanje.

 

 

[više]

NATJEČAJ ZA UPIS 2016./2017.

Autor: Vjekoslav Mauriček, 15. 6. 2016. 10:45

NATJEČAJ ZA UPIS

UČENIKA U SREDNJE ŠKOLE

ŠKOLSKE GODINE 2016./2017.

U GOSPODARSKU ŠKOLU

VARAŽDIN

 

[više]

POZIV UČENICIMA ZA NASTAVAK OBRAZOVANJA ZA VIŠU RAZINU KVALIFIKACIJE

Autor: Vjekoslav Mauriček, 2. 6. 2016. 08:33

POZIV UČENICIMA ZA NASTAVAK OBRAZOVANJA ZA VIŠU RAZINU KVALIFIKACIJE

Poziv učenicima za nastavak obrazovanja

Zahtjev za nastavak obrazovanja

PRAVILNIK O UVJETIMA I NAČINIMA NASTAVKA OBRAZOVANJA ZA VIŠU RAZINU KVALIFIKACIJE

[više]

Max sucht den Superstar II - ne zaboravite sutra doći bodriti svoje favorite!

Autor: Vjekoslav Mauriček, 2. 6. 2016. 08:04

Dođite u petak u Gospodarsku , bodrite , navijajte, pomozite Maxu da i ove godine pronađe svoju zvijezdu!!!

 

 

 

 

 

[više]

Obavijest o prijevozu na ispite državne mature Vijest ima dokument u privitku

Autor: Vjekoslav Mauriček, 1. 6. 2016. 14:43

Obavijest o prijevozu na ispite državne mature

Učenici koji polažu obvezne ispite državne mature (samo gimnazijski programi), praktični rad ili pohađaju dopunsku nastavu, a najduže do 30.06.2016. pročitajte dopis u privitku te svoja prava na prijevoz ostvarite na vrijeme.

 

[više]

Dana 20.5.2016. godine 3c razred je posjetio Općinski sud u Varaždinu

Autor: Vjekoslav Mauriček, 24. 5. 2016. 18:50

U vidu terenske nastave upravni referenti svake školske godine posjećuju sudove u Varaždinu. Ove školske godine 3c je posjetio Općinski sud u Varaždinu. Upoznao se sa radom Općinskog suda. Sudac Općinskog suda Alen Pretković, voditeljica sudske pisarnice gđa. Radmila Maltar, voditelj zemljišnoknjižnog odjela i ovlašteni z.k. referent Mladen Šestanj obratili su se učenicima i ukratko objasnili rad Općinskog suda, rad sudskih pisarnica i zemljišnoknjižnog odjela. Između ostalog istaknuli su da već dugi niz godina surađuju sa Gospodarskom školom u Varaždinu te su iznimno zadovoljni u obavljanju stručne prakse učenika Gospodarske škole Varaždin smjer upravni referent.

[više]

Učenici Gospodarske škole Varaždin nagrađeni Godišnjom nagradom za izvrsnost Rotary Cluba Varaždin za 2015. godinu

Autor: Vjekoslav Mauriček, 23. 5. 2016. 08:39

U ponedjeljak 16.05.2016. godine u 19 sati u koncertnoj dvorani Hrvatskog narodnog kazališta Varaždin održana je svečanost dodjele Godišnje nagrade za izvrsnost Rotary Cluba Varaždin. Dodijeljeno je 26 financijskih nagrada za izvrsnost za 2015. godinu na razini srednje škole, diplomska i poslijediplomska razina te jednom centru izvrsnosti. Sam cilj akcije je prepoznavanje i poticanje izvrsnosti kod učenika a među nagrađenima su bili i učenici naše škole koji su primili novčane nagrade.

[više]

„GRANIČAR“ ZA MATURANTE Vijest ima dokument u privitku

Autor: Vjekoslav Mauriček, 17. 5. 2016. 07:16

Dana 13.05.2016. godine je u sklopu Dana maturanata održan turnir u igri „Graničar“ u sportskoj dvorani  naše škole. Sudjelovale su ekipe 4.G, 4.C, 4.O i 4.F razreda. Igralo se prema modificiranim pravilima igre, a  na 2 dobivena seta.

U napetoj finalnoj utakmici, pobjedu je odnijela ekipa 4.F razreda koja je  pobijedila 4.C razred sa 2:1.

Turnir su na prijedlog Vijeća učenika organizirali i sudili nastavnici tjelesne i zdravstvene kulture.

[više]

Popularizacija poduzetništva kroz izradu i prikazivanje snimljenih promotivnih videa o poduzetništvu u Gospodarskoj školi Varaždin

Autor: Vjekoslav Mauriček, 16. 5. 2016. 10:11

Učenici i nastavnici Gospodarske škole Varaždin sudjelovali su u provođenju projektne aktivnosti - Popularizacija poduzetništva kroz izradu i prikazivanje promotivnih videa o poduzetništvu. Projektna aktivnost je realizirana kao jedna od aktivnosti projekta 3P – Planiram, poduzimam i promoviram! Nositelj projekta je Fakultet organizacije i informatike iz  Varaždina, dok su partneri na projektu Ekonomska i trgovačka škola Čakovec te Gospodarska škola Varaždin.

[više]

BICIKLIJADA GOŠK ´16. Vijest ima dokument u privitku

Autor: Vjekoslav Mauriček, 11. 5. 2016. 13:30

Dana 06. svibnja 2016. održan je projekt Biciklijada GOŠK '16. s ciljem poticanja učenika na sudjelovanje u zdravom i aktivnom provođenju slobodnog vremena. Odaziv učenika je bio iznad očekivanja što je pokazatelj da su učenici osviješteni o važnosti bavljenja tjelesnim aktivnostima, a posebno u prirodi. Ruta kojom se vozilo iznosila je 26 km i bila je na dionici Varaždin – Zelendvor –Varaždin.

[više]

Održana završna konferencija za medije u Varaždinu radi predstavljanja rezultata projekta „Interdisciplinarni kurikulum srednjih strukovnih škola“ i Vježbeničkog ERP sustava

Autor: Vjekoslav Mauriček, 6. 5. 2016. 07:54

Na konferenciji koja je u utorak, 3. svibnja 2016. godine, održana u velikoj dvorani Županijske palače u Varaždinu predstavljeni su rezultati projekta „Interdisciplinarni kurikulum srednjih strukovnih škola“ čiji je nositelj Gospodarska škola Varaždin i u sklopu kojeg su kreirani novi fakultativni predmeti i razvijen Vježbenički ERP sustav. Na konferenciji su sudjelovali ravnatelji partnerskih strukovnih škola i predstavnici partnerskog softverskog poduzeća Evolva te gosti iz Ministarstva znanosti obrazovanja i sporta, Agencije za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih, Grada i Županije. 

[više]

RADIONICA PRIPREME JELA OD ZAGORSKOG PURANA

Autor: Vjekoslav Mauriček, 4. 5. 2016. 20:50

29.03.2016. godine u ugostiteljskom praktikumu naše škole u sklopu provedbe ovogodišnjeg istraživačkog rada naše zadruge (pod nazivom Tradicionalne inovacije – purek z Bednje, više od purice s mlincima) održana je radionica pripreme jela od zagorskog purana. Učenici 3. V, budući kuhari, su pod vodstvom poznatog kuhara, gospodina Damira Crlenog, pripremali različita jela od mesa zagorskog purana (meso Pureka z Bednje, meso s OZP) koje nam je u tu svrhu donirala Općina Bednja. Nakon pripreme jela je prisutnim gostima, zadrugarima i učenicima 3.V Miljenko Ernoić, dr.sc., suautor monografije o zagorskom puranu (koja je izašla prošle godine) održao predavanje o zagorskom puranu.

[više]

Učenici Gospodarske škole Varaždin postigli izvrsne rezultate na državnom natjecanju

Autor: Vjekoslav Mauriček, 2. 5. 2016. 23:36

U razdoblju od 26. do 29. travnja 2016. godine u Konzumovoj Akademiji u Zagrebu održana su državna natjecanja u pet disciplina, smotra/sajam vježbeničkih tvrtki te smotra upravnih referenata.

[više]

Novi projekt Gospodarske škole Varaždin Vijest ima dokument u privitku

Autor: Vjekoslav Mauriček, 18. 5. 2015. 11:14

Gospodarska škola Varaždin od 11.5.2015. godine, u okviru poziva za dodjelu bespovratnih EU sredstava Modernizacija školskih kurikuluma u strukovnim školama provodi projekt pod nazivom Interdisciplinarni kurikulum srednjih strukovnih škola.

[više]

"Ne toleriraj. REAGIRAJ!"

Autor: Vjekoslav Mauriček, 14. 5. 2015. 12:59

U ponedjeljak, 11. svibnja 2015. godine u prostorijama školske knjižnice i čitaonice provedena je jednodnevna radionica "Ne toleriraj. REAGIRAJ!".Radionica se provodi u sklopu projekta "Ne toleriraj. REAGIRAJ!". Projekt  je pokrenut s ciljem informiranja i edukacije mladih i šire javnosti o mogućnostima prevencije govora mržnje na internetu te elektroničkog nasilja nad mladima.

[više]

DRŽAVNO NATJECANJE U ZANIMANJU POSLOVNI/NA TAJNIK/CA I DRŽAVNA SMOTRA U ZANIMANJU UPRAVNI/NA REFERENT/ICA

Autor: Vjekoslav Mauriček, 11. 5. 2017. 09:34

Državno natjecanje u zanimanju Poslovni/a tajnik/ca i Državna smotra upravnih referenata održani su u Ekonomskoj školi Mije Mirkovića u Rijeci od 26. do 28. travnja 2017. godine.

Gospodarsku školu Varaždin u zanimanju Poslovni/a tajnik/ca predstavljala je Silvija Benko učenica 3.A razreda, a u zanimanju upravni referent učenica 4.C razreda Iva Šinjori.

[više]

Obavijest učenicima srednjih škola koji će u šk.god.2016./2017. koristiti pravo na prijevoz sukladno Odluci Vlade

Autor: Vjekoslav Mauriček, 15. 6. 2016. 10:32

Obavještavamo učenike koji su u svrhu izrade novog modela sufinanciranja i financiranja prijevoza učenika srednjih škola za školsku godinu 2016./2017., dostavili osobne indeifikacijske brojeve (OIB) članova kućanstva, kako će Ministarstvo aplikaciju za daljnji unos zatvoriti 10.lipnja 2016. godine u 16:00 sati.

[više]

RASPORED POLAGANJA PREDMETNIH ISPITA 2016. godine

Autor: Vjekoslav Mauriček, 14. 6. 2016. 12:13

2.P  RAZRED - MARIJA BUHIN

1. D  RAZRED - EDITA VUGREK

1. K  RAZRED - LORENA FUNTAK

4.H  RAZRED - DANICA ŠTRIGA

[više]

RASPORED DOPUNSKOG RADA 2016. godine

Autor: Vjekoslav Mauriček, 14. 6. 2016. 11:50

Dopunski rad održat će se 16. , 17., 20., 21., 23. i 24. lipnja 2016. godine.

 

SATNICA

16., 17. i 20. LIPNJA. 2016. (PRIJEPODNE):

SAT   7,20 – 8,05
SAT   8,10 – 8,55
SAT   9,00 – 9,45
SAT  10,00 – 10,45
SAT  10,50  - 11,35
SAT  11,40 – 12,25
SAT  12,30 – 13,15    

 

21., 23. I 24. LIPNJA 2016. (POSLIJEPODNE):

SAT  14,00 – 14,45
SAT  14,50 -  15,35
SAT  15,40 – 16,25
SAT  16,35 – 17,20
SAT  17,25 – 18,10
SAT  18,15 – 19,00

[više]

Gourmet Varaždin 2016.

Autor: Vjekoslav Mauriček, 13. 6. 2016. 14:41

Dana 4.lipnja.2016. na Kapucinskom trgu u Varaždinu održala se prezentacija restorana Hrvatskog sjevera pod nazivom "Vino i hrana naših najboljih restorana" na kojem su se predstavili restorani Varaždinske, Međimurske i Krapinsko-zagorske županije u sklopu manifestacije Gourmet Varaždin 2016.

[više]

OBAVIJEST O PRIJEVOZU - Učenici smješteni u udomiteljskim obiteljima i dječjim domovima

Autor: Vjekoslav Mauriček, 9. 6. 2016. 13:48

Kako je Ministarstvo zaprimilo brojne upite vezano uz unos podataka za srednjoškolski prijevoz učenika, koji su zbog otežane obiteljske situacije smještena u udomiteljskim obiteljima i dječjim domovima, obavještavamo vas o slijedećem.

Učenici smješteni u udomiteljskim obiteljima i dječjim domovima u aplikaciju Prijevoz učenika, putem osobnog identifikacijskog broja (OIB), prijavljuju se kao samci bez navođenja članova kućanstva.

Radi dodatne kontrole, krajem mjeseca kolovoza, Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta izvršit će provjeru navedenih učenika povezivanjem na sustav Ministarstva socijalne politike i mladih.

[više]

SLIKARI NA "MAXU"

Autor: Vjekoslav Mauriček, 6. 6. 2016. 08:17

Među brojnim popratnim sadržajima talent-showa "Max sucht den Superstar", održanog 3. lipnja u Gospodarskoj školi Varaždin, bila je i zajednička izložba likovnih radova varaždinskih slikara Sandre Horvat, Zorana Miljkovića i Nedjeljka Klarića. 

[više]

Još jedan uspješan talent-show "Max sucht den Superstar"

Autor: Vjekoslav Mauriček, 6. 6. 2016. 07:41

Najbolja Adriana Miletić iz Labina!

U odličnom ozračju, punom zabave, ali i natjecateljskog duha, u petak 3. lipnja u sportskoj dvorani Gospodarske škole Varaždin uspješno je održan još jedan talent-show "Max sucht den Superstar", a najboljom od najboljih pokazala se Adriana Miletić, učenica Srednje škole Mate Blažine iz Labina! Ovu manifestaciju, koja ima natjecateljski i zabavni karakter, drugu godinu za redom organiziraju Gospodarska škola Varaždin i Europski kulturni krug, a sudjelovali su srednjoškolci iz čak pet hrvatskih županija, pokazavši u govoru, pjevanju, plesu i glumi da odlično poznaju njemački jezik, književnost i kulturu. 

[više]

HRVATSKI ZNAKOVNI JEZIK u Gospodarskoj školi Varaždin

Autor: Vjekoslav Mauriček, 2. 6. 2016. 13:56

HRVATSKI ZNAKOVNI JEZIK

u Gospodarskoj školi Varaždin

Polaznici fakultativne nastave hrvatskog znakovnog jezika u školskoj godini 2015./2016. snimili su prezentaciju!

 

[više]

Arhiva naših vijesti   
 


Kalendar
« Ožujak 2018 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
26 27 28 1 2 3 4
5 6 7